Snimanje nastavka "Tabua" počinje naredne godine

Mračna i surova period-drama u produkciji Bi-Bi-Sija vraća se na male ekrane nakon godina spekulacija

1639 pregleda 0 komentar(a)
Tom Hardi u seriji "Tabu", Foto: BBC
Tom Hardi u seriji "Tabu", Foto: BBC

Mračna i surova period-drama u produkciji Bi-Bi-Sija, "Tabu" vraća se na male ekrane nakon godina spekulacija.

Kada se "Tabu" prvi put pojavio, oduševio je gledaoce tvrdoćom, tamom i mračnom prirodom perioda i glavnog junaka. Bi-Bi-Sijeva drama je imala sve stvari okojima autori TV serija sanjaju: zavjere, ubistva, zagonetnog protagonistu - u liku Toma Hardija - i zaplet zbog kojeg se samo nagađao ishod.

Smještena u 1814, serija "Tabu" prati Džejmsa Kezaju Dilejnija (Hardi), čovjeka koji je bio na kraju svijeta i koji se vraća nepovratno promijenjen. Dugo se vjerovalo da je mrtav i po povratku kući u London iz Afrike, želi da naslijedi ono što je ostalo od očevog brodarskog carstva i ponovo izgradi život za sebe. Ali ono što se na kraju odvija je priča o ukradenim dijamantima (koje je Dilejni donio sa svojih putovanja po Africi), političkoj korupciji, bandama i još mnogo toga.

Drama je oduševila gledaoce kada je prvi put emitovana 2017. godine i tokom pet godina, stigla je na platforme za striming i stekla mnoštvo novih obožavalaca. Ali, ostaje činjenica da nikada nismo znali da li će druga sezona "Tabua" ikada biti realizovana. Nakon uspješne prve sezone, skoro odmah je potvrđena druga sezona i datirana za mart 2017. Finale prve sezone ostavio je mnoštvo neodgovorenih pitanja i nakon što je potvrdio sjajne vijesti, kreator serije Stiven Najt je obećao: „Džejms Dilejni će nastaviti da istražuje mnoge stvarnosti dok vodi svoju grupu neprilagođenih u novi svijet, zahvaljujući partnerima iz FX i Bi-Bi-Sija".

A sada, konačno, možemo da ostavimo strahove po strani jer je upravo potvrđeno da je druga sezona "Tabua" pripremljena i spremna za povratak. Najt, koji je takođe odgovoran za hit TV dramu "Peaky Blinders", možda je trenutno zauzet spin-off filmom priče iz Birmingema, ali je takođe rekao da će se sastati sa zvijezdom serije i kokreatorom Hardijem kako bi razgovarali o tome u kojem će pravcu "Tabu" ići dalje. Najt se pojavio na Konvenciji kreativnih gradova u Digbetu u Birmingemu, gdje je otkrio: „Pretpostavljam da će produkcija početi krajem sljedeće godine. Tom i ja želimo da nastavimo i ima mnogo ljudi koji žele da nastavimo u tom pravcu. Bilo je pitanje rasporeda i odluke kuda dalje".

Dakle, to znači da će rad na seriji vjerovatno početi krajem 2023. godine. Vijest takođe vjerovatno znači da će nastavak "Tabua" stići na ekrane negdje u toku 2024. godine. Dok kasting i svi ti drugi sočni detalji tek treba da budu potvrđeni, zna se da je prva sezona bila skup poznatih lica. Džesi Bakli (Izgubljena ćerka), Stiven Grem (Tačka ključanja), Una Čaplin (Igra prijestola) i Džonatan Prajs (Igra prijestola) su činili glumačku ekipu, tako da ko zna ko će se sve još pojaviti u predstojećoj seriji.

Bonus video: