Toni Parsons 16. oktobra stiže u Crnu Goru

Tokom četvorodnevnog boravka, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice obići će više gradova: Podgoricu, Cetinje, Herceg Novi i Budvu
124 pregleda 3 komentar(a)
Toni Parsons
Toni Parsons
Ažurirano: 04.10.2017. 08:57h

Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice gostovaće Crnoj Gori 16. oktobra i tokom četvorodnevnog boravka obići će više gradova: Podgoricu, Cetinje, Herceg Novi i Budvu.

“Parsons će u Podgorici govoriti na promociji svoje knjige nakon koje će uslijediti druženje sa čitaocima. To će biti prilika i za potpisivanje knjiga”, saopšteno je iz izdavačke kuće “Nova knjiga”. Za vrijeme boravka u glavnom gradu Parsons će održati i predavanje na Univerzitetu Donja Gorica.

Parsons će prisustvovati i promociji knjige u Herceg Novom koja je organizovana u saradnji sa Javnom ustanovom kulture Herceg Fest.

“Predviđeno je da Toni Parsons posjeti i prijestonicu Cetinje gdje će biti upriličen susret sa ministrom kulture Jankom Ljumovićem, nakon čega će uslijediti predstavljanje književnikovog djela i u tom gradu, koje će biti organizovano u saradnji sa Nacionalnom bibliotekom 'Đurđe Crnojević'”, najavljuju organizatori i dodaju da će i u Budvi biti upriličena promocija Parsonsove knjige u saradnji sa saradnji sa JU Narodna biblioteka Budva.

Boravak Parsonsa u Crnoj Gori organizovala je “ Nova knjiga” u saradnji sa Ministarstvom kulture.

“Naš plan je da kroz prisustvo Tonija Parsonsa u crnogorskim gradovima upriličimo širu kulturnu manifestaciju u kojoj bi čitaoci njegovih romana mogli da se susretnu sa piscem, učestvuju u književnom programu i promocijama Parsonsovih naslova”, kazali su organizatori.

Iz “Nove knjige” poručuju da je prisustvo autora svjetske reputacije poput Tonija Parsonsa značajan događaj u ovogodišnjem crnogorskom kulturnom kalendaru.

Parsonsov "Čovjek i dječak" preveden na više od trideset jezika

Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana “Čovjek i dječak”. Roman je ubrzo po objavljivanju postao prava književna senzacija, te je preveden na više od trideset svjetskih jezika.

Tokom prva dva mjeseca prodato je više od 750 hiljada primjeraka romana.

“Nova knjiga”, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored navedenog djela, objavila je i seriju romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije.

Bonus video: