Advokat Krpović kažnjen zbog napuštanja suđenja, nastavak u četvrtak

U dosadašnjem toku suđenja, optuženi Bratislav Dikić, Miloš Jovanović, Srboljub Đorđević, Kristina Hristić, Branka Milić i Milan Dušić negirali su krivicu. Suđenje možete pratiti na TV Vijesti
0 komentar(a)
Suđenje državni udar
Suđenje državni udar
Ažurirano: 04.10.2017. 07:55h

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora je nastavljeno danas u podgoričkom Višem sudu, a nakon kraće rasprave postupak je odložen za sjutra u 9 sati.

Tok suđenja

9:40 Današnje suđenje je okončano, a naredni pretres određen je za sjura u 9 časova.

9:35 Sutkinja Suzana Mugoša kazala je da je shodno pravilniku Krpović kažnjen je sa hiljadu eura zbog napuštanja suđenja.

Optužena Branka Mikić kazala je da neće učestvovati u "montiranom slučaju" zbog, kako je kazala, fizičke i psihičke icrpljenosti, a kako smatra, sud joj je "zapečatio sudbinu" i smatrao da je okrivljena još prije dvanaest mjeseci, prije početka postupka.

9:05 Advokat Jugoslav Krpović je kazao da je njegovoj branjenici Branki Milić ugrožen život i da ona štrajku glađu od petka. On je zatražio sud da odmah razmotri podnesak koji je podnio da se Milić pušti na liječenje, ali je sutkinja Mugoša rekla da ima vremena kasnije u toku dana jer je kasno dobijen dokument.

Krpović je potom kazao da se njemu ne omogućava da adekvatno zastupa svoju branjenicu i da on napušta sudnicu iako ne otkazuje punomoćje svojoj branjenici. Poručio je da će se vratiti kada sud omogući uslove poštovanja zakona.

U dosadašnjem toku suđenja, optuženi Bratislav Dikić, Miloš Jovanović, Srboljub Đorđević, Kristina Hristić, Branka Milić i Milan Dušić negirali su krivicu.

Postupak protiv Dikića je razdvojen, zbog njegovog upućivanja na liječenje.

Dikićev advokat, Goran Petronijević, rekao je da je Dikić operisan u Kliničkom centru u Podgorici i da se osjeća dobro, a da će onkološki nalazi pokazati da li postoje kancerogene promjene.

Petronijević je dodao da su operaciju izveli ljekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju ljekara sa VMA iz Beograda.

Bonus video: