Stanišić najbolji od Crnogoraca u Beogradu

135 pregleda 0 komentar(a)
Ivo Stanišić, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ivo Stanišić, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2017. 18:46h

Četvorica crnogorskih strijelaca nastupilo je na tradicionalnom Gran priju Beograda, ujedno i Memorijalu "Milan Šotra", koji je bio tvorac olimpijskog strelišta u Kovilovu.

Učestvovalo je rekordnih 100 strijelaca iz 19 država u disciplin Trap.

Najboljim plasman od naših takmičara ostvario je Ivo Stanišić koji je zauzeo 17. mjest, Dragan Mrkajić je bio 27, Nikola Perišić 51. a Nikola Markovića 58.

"Mrkajić je najbolje otvorio takmičenje sa prve dvije runde od po 23/25 pogodaka što bi ga vodilo sigurno ka finalu. Međutim, sa manjkom treninga kasnije je posustao i završio sa 108 pogodaka. Stanišić je puno duže bio konstantan i imao je samo jednu lošu rundu koja ga je izbacila iz trke za finale, te se morao zadovoljiti sa 110 pogodaka. Za finale je ovog puta bilo potrebno 114 meta, što inače nije nedostižno za naše takmičare, pa otuda i žal Stanišića i Mrkajića za propuštenom prilikom. Inače, finale su propustila i mnoga zvučna imena, prije svih Čeh Liptak (bronzani sa Svjetskog prvenstva) i Italijan Dambrosio (zlatni sa Svjetskog kupa ove godine). Pobjedu i veliku novčanu nagradu je odnio Slovenac Denis Vatovec sa 115+43 u finalu", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Bonus video: