Herceg Novi: Policija kod maloljetnika pronašla nož i pištolj

Iz policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnika zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
104 pregleda 6 komentar(a)
SMŠ Ivan Goran Kovačić, Foto: Slavica Kosić
SMŠ Ivan Goran Kovačić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.10.2017. 12:41h

Hercegnovska policija u petak je pronašla nož i pištolj kod maloljetnika S.V. (16) u dvorištu Srednje mješovite škole (SMŠ) "Ivan Goran Kovačić", čiji je S.V. učenik.

Kako su kazali, utvrđeno je da je vlasnik oružja djed osumnjičenog maloljetnika, S.V. (80) koji posjeduje oružni list sa rokom važenja do 2027. godine, kao i da je pronađeno oružje oduzeto od maloljetnika.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i CB Herceg Novi su, 02.10.2017. godine, u dvorištu JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ u naselju Savina, kod maloljetnog S.V. (16) iz Herceg Novog, u đačkoj torbi pronašli pištolj marke „Crvena zastava“ cal. 7.65 mm, sa sedam komada municije kalibra 7,65 u okviru. Policijski službenici su u njegovoj torbi pronašli i lovački nož u kožnoj futroli," kazali su iz policije.

Oni su juče nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv S.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv njegovog djeda Sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

"O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv maloljetnog S.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija," kazali su iz policije.

Bonus video: