Zeković ponovo pričao o bombi

Navodni član kavačkog kriminalnog klana i ranije je saslušavan u istoj istrazi. Likvidaciju Zekovića spriječila je starija Zabjelčanka, koja je policiji prijavila da se dvije sumnjive osobe vrzmaju oko automobila u tom podgoričkom naselju
470 pregleda 1 komentar(a)
Radojica Zeković, Foto: Zoran Đurić
Radojica Zeković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.10.2017. 06:26h

Osuđenik Radojica Zeković saslušan je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, u istrazi pokrenutoj nakon što je krajem maja navodno spriječena njegova likividacija.

Navodni član kavačkog kriminalnog klana i ranije je saslušavan u istoj istrazi. Likvidaciju Zekovića spriječila je starija Zabjelčanka, koja je policiji prijavila da se dvije sumnjive osobe vrzmaju oko automobila u tom podgoričkom naselju.

Nakon njene prijave, inspektori su uhapsili Dejana Deletića (25).

Taj Beranac i njegov sugrađanin Milan Lješnjak prethodno su postavili eksplozivnu napravu ispod “golfa”. Njih dvojicu, Đorđija Božovića i Stefana Balevića SDT sumnjiči da su 21. maja namjeravali da ubiju Zekovića. Tužilaštvo tvrdi da su oni članovi kriminalne grupe koju je formirao Podgoričanin Stevan Stamatović koji je u bjekstvu. Stamatovića policija povezuje sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Branilac osumnjičenih, advokat Zoran Piperović, juče je nakon saslušanja kazao da je istraga tajna i da ne može iznositi detalje saslušanja Zekovića.

Bonus video: