Ranko Mujović: Veselin mi je rekao da je prodao kuću pod prisilom i iz straha

Ranko Mujović je ispričao da je Katica plačući došla kod njega sa listom nepokretnosti, u kome je Joksović označen kao vlasnik njihove porodične kuće
531 pregleda 10 komentar(a)
Ranko Mujović, Foto: Savo Prelević
Ranko Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2017. 13:15h

Brat Veselina Mujovića, profesor Ranko Mujović tvrdio je u Osnovnom sudu da je od svoje snahe Katice Mujović saznao da je njegov brat prodao kuću u Vranićima, te da mu je kasnije rekao da je to učinio pod prisilom i zbog straha za svoju porodicu.

To je naveo svjedočeći u postupku u kome je Katica Mujović tužila svog supruga Veselina i Nebojšu Joksovića, tražeći da se poništi ugovor kojim je Mujović Joksoviću prodao kuću, jer tvrdi da nije znala za to.

Ranko Mujović je ispričao da je Katica plačući došla kod njega sa listom nepokretnosti, u kome je Joksović označen kao vlasnik njihove porodične kuće.

“I ja sam bio iznenađen, zvali smo advokata da vidimo o čemu se radi, jer je Veselin tada bio odsutan”, rekao je Mujović.

Na pitanja Joksovićevog advokata Igora Ivanovića, on je rekao da ne poznaje Joksovića, da se ne sjeća da se ikada čuo sa njim, da se ne sjeća da mu je brat robijao u Beogradu, te da mu nikada nije pominjao Joksovićevu suprugu.

Na pitanje advokata je dodao i da mu je tek nakon saznanja od snahe da je kuća prodata, Veselin rekao da mu Joksović nikada nije platio, da je ugovor o kupoprodaji potpisao pod prisilom i da su u pitanju ucjene Joksovića i neke grupe ljudi.

Ivanović je prigovorio njegovom iskazu navodeći da je potpuno nelogično da se ne sjeća da mu je brat bio tri godine u zatvoru u Beogradu, te podsjetio da Joksović tvrdi da je bio u kontaktu i sa njim, kao i sa suprugom Mujovića i sa njihovim sinom.

“Iskaz je sračunat na uspjeh tužilje u fiktivnom sporu, koji se ustvari vodi samo protiv Joksovića”, zaključio je advokat.

Suđenje se nastavlja 14.novembra, kada bi trebalo da bude saslušan Veselin Mujović.

Katica Mujović je, i pored podnošenja tužbe, svjedočeći u sudu, ranije kazala da bi i danas zajedničku bračnu imovinu stavila na ime svog muža.

Osnovni sud je više puta ranije odbijao tužbeni zahtjev Katice Mujović, da bi Viši sud otvorio raspravu i preinačio te presude.

Nakon toga je punomoćnik Joksovića podnio reviziju presude Vrhovnom sudu, pa je postupak vraćen na početak. Joksović je zaštićen svjedok na suđenju Darku Šariću u Beogradu.

Bonus video: