Nikšićanin osumnjičen za izazivanje požara u Goliji

Goranović se sumnjiči da je 28. avgusta došao iz Nikšića i u pomenutom selu zapalio suvu travu i nisko rastinje
86 pregleda 0 komentar(a)
požar Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
požar Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.10.2017. 13:03h

Nikšićanin Mališa Goranović (62) osumnjičen je da je u avgustu izazvao požar u selu Stoge, u Goliji, nedaleko od Nikšića i timo doveo u opasnost imovinu većeg obima – porodične kuće i objekte, kao i državnu imovinu.

Goranović se sumnjiči da je 28. avgusta došao iz Nikšića i u pomenutom selu zapalio suvu travu i nisko rastinje, a požar se veoma brzo proširio i zahvatio veće područje. Goranović se vratio u Nikšić, a građani su policiji prijavili požar i da je vatra uništila veći broj imanja, kao i više hektara državne imovine.

„Tokom vršenja uviđaja utvrđeno je da je usled širenja požara došlo do uništenja šume i livade na imanjima pet domaćinstava, kao i šume koja je u vlasništvu države, a da je požar izazvan otvorenim plamenom“, saopšteno je iz policije.

Na gašenju požara, koji je prijetio da uništi i pojedine kuće u Goliji, učestvovalo je više vozila nikšićke Službe zaštite i spasavanja, kao i veći broj vatrogasaca.

Goranović je priznao da je izazvao požar, a Osnovni državni tužilac u Nikšiću je naložio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Policijski službenici su protiv Goranovića procesuirali krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Bonus video: