Nikola Gardašević stao na korak od medalje

186 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Gardašević, Foto: IJF
Nikola Gardašević, Foto: IJF
Ažurirano: 30.09.2017. 17:24h

Uprkos sjajnom nastupu, crnogorski džudista Nikola Gardašević nije uspio da osvoji medalju na gran-priju u Zagrebu. Na velikom turniru Gardašević je bio sjajan do borbi za medalje u kategoriji do 73 kilograma.

A onda je zastao i to u polufinalu i baš na prepreci koja nije bila neprelazna za njega, pošto je za rivala imao Šveđanina Tomija Macijasa, kojeg je sa lakoćom dobio u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kazanju...

Šveđanin, osmi na svjetskoj rang listi i bronzani sa posljednjeg Evropskog prvenstva u Poljskoj, revanširao se Gardaševiću, pošto je prvi pravi napad uspio da pretvori u ipon.

Iponom je potom Gardašević izgubio i meč za bronzu u repasažu od ruskog džudiste Ualija Kurževa.

Gardašević je do polufinalne borbe bio ubjedljiv u kosturu D žrijeba, koji je ubjedljivo osvojio. U prvoj borbi na ipon je dobio rođenog Nikšićanina, američkog reprezentativca Nikolasa Delpopola, da bi potom na vazari završavao mečeve protiv Njemca Roberta Barviga i Marokanca Ahmeda El Meziatija.

U Zagrebu osim Gardaševića nastupa i naš reprezentativac Danilo Pantić. On će se sjutra boriti u kosturu kategorije do 100 kilograma, u kojem će mu prvi rival biti Letonac Jevgeni Borodavko.

Bonus video: