Selekcija Italije dolazi u Podgoricu, pozivi bivšim asovim Perunoviću, Škari, Josipoviću...

"Planirali smo da u Podgoricu pozovemo najveće bokserske asove iz SFRJ. Pozive ćemo uputiti Draganu Vujkoviću, Bratislavu Ristiću, Mirku Puzoviću, Damiru Škari, Antu Josipoviću, Aci Rusevskom, braći Kačar, Fazliji Šaćiroviću, a naravno bez našeg Miodraga Perunovića ovaj događaj ne smije proteći", rekao je Šaranović
0 komentar(a)
boks, Foto: Privatna arhiva
boks, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.09.2017. 17:20h

U Podgorici će se 18. novembra održati bokserska revija, kakva se ne pamti dugo u Crnoj Gori - amaterska reprezentacija Italije gostovaće u glavnom gradu i odmjeriti snage sa selekcijom sastavljenom od boksera iz Crna Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji se takmiče u regionalnoj ligi.

"To je predložio Franko Falćineli, predsjednik Evropske bokserske federacije (EUBC) na sastanku predsjednika nacionalnih saveza čiji klubovi participiraju u Regionalnoj bokserskoj ligi.

„Počastvovani smo, očigledno je da u Evropskoj bokserskoj federaciji prate naš rad. Predsjednik Falćineli je iznio najveće moguće ocjene o organizaciji Regionalne lige, a iznad svega na račun organizacije turnira Trofej Podgorice koji je prošle godine okupio mlade boksere iz 15 država“, kazao je Blažo Šaranović, predsjednik BSCG.

Italija je snažna bokserska nacija, na posljednjem prvenstvu Evrope borci iz te zemlje osvojili su dvije medalje. Osim dobrog boksa, biće to prilika i za susret starih asova plemenite vještine sa ovih prostora, najavio je Šaranović.

"Planirali smo da u Podgoricu pozovemo najveće bokserske asove iz SFRJ. Pozive ćemo uputiti Draganu Vujkoviću, Bratislavu Ristiću, Mirku Puzoviću, Damiru Škari, Antu Josipoviću, Aci Rusevskom, braći Kačar, Fazliji Šaćiroviću, a naravno bez našeg Miodraga Perunovića ovaj događaj ne smije proteći. Sve ćemo uraditi da zaista ovaj događaj ostane u sjećanju svima", rekao je Šaranović.

Bonus video: