Ministarstvo pravde: Tendenciozni navodi u vezi sa izručenjem Sinđelića

"Navode da je “Ministarstvo pravde pokušalo da sakrije ovu činjenicu” odbacujemo kao neosnovane, tim prije što do danas nijesmo primili niti jedan upit od medija ili drugih subjekata na temu molbe za izručenje Sinđelić Saše"
114 pregleda 45 komentar(a)
Aleksandar Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2017. 16:01h

Ministarstvo pravde odbacilo je kao neosnovane navode da ja taj resor pokušao da sakrije informaciju da im je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske uputilo molbu za izručenje Saše Sinđelića, navodeći da ne objavljuju informacije o predmetima međunarodne pravne pomoći, osim na upit medija ili drugih subjekata. "Neosnovani su i tendenciozni navodi koji su adresirani na Ministarstvo pravde Crne Gore i lično ministra Zorana Pažina od određenih političkih subjekata povodom činjenice da je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske uputilo molbu za izručenje Sinđelić Saše, svjedoka saradnika u postupku koji se pred crnogorskim pravosuđem vodi zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju", kaže se u reagovanju Ministarstva. Prema njihovim riječima, od svih navoda na tu temu tačno jedino to da je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske uputilo molbu za izručenje Sinđelića 1. juna ove godine, koju je Ministarstvo pravde , nakon što je potvrdilo njen prijem, u skladu sa propisanom procedurom proslijedilo Višem sudu u Podgorici.

Radunović: Kad Sinđelić shvati da ide na robiju, biće manje spreman da sarađuje s Katnićem i Pažinom >>>

Iz Ministarstva su objasnili da je podgorički Viši sud stvarno i mjesno nadležan za odlučivanje o ispunjenosti pretpostavki za izručenje u tom predmetu, o čemu je takođe obaviješteno Ministarstvo pravosuđa Hrvatske 12. jula ove godine. Napominje se da Ministarstvo pravde ne objavljuje informacije o predmetima međunarodne pravne pomoći, osim na upit medija ili drugih subjekata. "Navode da je “Ministarstvo pravde pokušalo da sakrije ovu činjenicu” odbacujemo kao neosnovane, tim prije što do danas nijesmo primili niti jedan upit od medija ili drugih subjekata na temu molbe za izručenje Sinđelić Saše", navodi se u saopštenju. Ističe se da se na takve neosnovane navode nadovezalo i"sto takvo tumačenje postupanja Ministarstva pravde u ovom predmetu, koje odbacujemo kao tendenciozno, ali ne i iznenađujuće".

Bonus video: