ŠAH: PREMIJER LIGA CRNE GORE

Budućnost do remija bez rizika, Nikšić i Rumija ispali iz lige

0 komentar(a)
Bojan Vučković, Foto: ŠSCG
Bojan Vučković, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 04.04.2019. 23:02h

U derbiju 7. kola Premijer lige u šahu, između Budućnosti i Mimoze viđena je veoma oprezna borba pa su skoro sve partije završene miroljubivo u malom broju poteza. Budućnost je nakon pobjede nad Crnogorcem u prošlom kolu stigla na domak odbrani titule pa danas nije željela ništa da rizikuje u meču sa odličnom Mimozom. Tivćani su takođe bili zadovoljni neriješenim rezultatom jer su ostali najveći favoriti za treće mjesto.

Mladost je bila bolja u nikšičkom derbiju. Drašković je pobjedio veliku nadu srpskog šaha Zajića na prvoj tabli, na drugoj i trećoj tabli remiji su sklopljeni nakon velike borbe ali su Tomić, Benderać i Kisić, i večeras briljirali i donijeli zasluženu pobjedu svojoj ekipi.

Rumija je pružila žilav otpor drugoplasiranom Crnogorcu pa ih je samo neiskustvo spiječilo da stignu do neriješenog rezultata jer je Davor Draškovič izgubio završnicu sa pješakom više.

Rokada je minimalnim rezultatom pobjedila Kotor  u uzbudljivim partijama. Šampionat protiče u sjajnim partijama Bojana Vučkovića, koji je savladao mladog vrbaškog velemajstora Miloša Roganovića.

Rudar je u derbiju začelja ubjedljivo savladao Nikšić tako da se dva kola prije kraja već zna da ispadaju Rumija i najstariji nikšićki klub. 

Rezultati 7. kola:

Rudar - Nikšić 5,5:0,5

Budućnost - Mimoza 3:3

Rumija - Crnogorac 2:4

Rokada - Kotor 3,5:2,5

Elektroprivreda - Mladost 2:4