I Mujović tražio da mu odlože odlazak u Spuž

Podnio je molbu za odlaganje zatvorske kazne, pa će se opet vještačiti njegovo zdrastveno stanje
333 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2017. 11:18h

Podgoričanin Veselin Mujović tražio je juče odlaganje jednogodišnje zatvorske kazne, zbog zdrastvenog stanja.

On je trebalo danas da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od godinu zbog osude da je prevario Tomislava Simovića za 250.000 eura.

Podnio je molbu za odlaganje zatvorske kazne, pa će se opet vještačiti njegovo zdrastveno stanje.

To je “Vijestima” potvrdila i portparolka Osnovnog suda u Podgorici Anja Krkeljić.

U tom sudu danas treba da bude nastavljen proces u kome je Mujović optužen da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

Ovo suđenje se već duže odlaže zbog zdrastvenog stanja Mujovića.

On je ranije negirao da je prevario Marovića i Rađenovića, odnosno da im je za novac obećavao bolji položaj u istragama koje su bile otvorene protiv njihovih porodica.

Njegov branilac, advokat Miloš Vuksanović juče je potvrdio da je Mujović tražio odlaganje kazne, ali nije želio da pojasni molbu Mujovića i kaže da li će današnje suđenje opet biti odloženo.

Mujović treba da robija, jer je, prema optužnici, sa Beograđaninom Brankom R. Crnogorcem 5. marta 1998. godine u Podgorici, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu Privredni sud u Podgorici i tadašnju sudiju tog suda Julku Badnjar i onemogućio Simovićevo preduzeće da naplati dug.

Navodi se da je Mujović u dogovoru sa Crnogorcem, preinačio punomoćje od 4. maja 1998. koje mu je dao Tomislav Simović - da u njegovo ime može izvršiti naplatu potraživanja, dopisujući tekst: “zastupati u predmetu R.br. 11/98 pred Privrednim sudom u Podgorici”, nakon čega je takvo punomoćje upotrijebio kao pravo, potpisujući na osnovu njega vansudsko poravnanje sa Crnogorcem.

Takođe je Privrednom sudu Mujović tada tražio ukidanje privremene mjere, koja je potom i ukinuta, za šta je od Crnogorca kao nagradu dobio 220.000 dinara.

Na taj način Crnogorac je izbjegao da Simoviću isplati 875.000 dinara duga, nanoseći tako štetu preduzeću PP “Sibeks” od 1.040.000 dinara.