VREMEPLOV: “Solana se okreće izvozu”

“Solana je jedno od rijetkih preduzeća u državi koje najveći dio svoje proizvodnje može da izvozi. Crnogorsko tržište pokrivamo sa 4-5 hiljada tona soli godišnje"
0 komentar(a)
Solana Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Solana Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 29.09.2017. 11:04h

Solana “Bajo Sekulić” okreće se izvozu soli u zemlje regiona, uzgoju ribe i rakova, posmatranju ptica u turističkoj ponudi i sa partnerima pokreće proizvodnju nove kozmetičke linije, kazala je za Vijesti Jelena Aleksić, izvršni direktor preduzeća: “Solana je jedno od rijetkih preduzeća u državi koje najveći dio svoje proizvodnje može da izvozi. Crnogorsko tržište pokrivamo sa 4-5 hiljada tona soli godišnje. Proizvodnja je između 20 i 25.000 tona soli, a uvoz soli za industriju planira se u količini od 10.000 tona. Sa proizvodima ćemo krenuti na tržište Makedonije i Srbije”.

Solana je od maja 2005. u programiranom stečaju (tzv. reorganizaciji) koji je planiran da traje 5 godina. “Krenuli smo uzlaznom putanjom. Uloženo je oko tri miliona eura u kompletnu rekonstrukciju pogona u kojem se finalizuje gotovi proizvod. Renoviran je skladišni prostor kao i dio pruge kojom dopremamo so sa bazena. U toku je završetak radova na magacinu sirove soli u koji godinama ništa nije ulagano. Investirano je u novi logo i ambalažu”, kazala je Aleksić.

Bonus video: