Razbojništvo od prije godinu i po: Uhapšen Podgoričanin

Policija navodi da se sumnja da je N.M. 9. aprila 2016. godine oko 10.30 ušao u zlataru "Majdanpek" u ulici Kralja Nikole, maskiran sa kačketom i kapuljačom na glavi i uz prijetnju nožem, od vlasnika zlatare F.R. zahtijevao da mu preda novac
339 pregleda 1 komentar(a)
Zlatara "Majdanpek", Foto: Filip Roganović
Zlatara "Majdanpek", Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.09.2017. 11:42h

Podgoričanin Nikola Mojaševi (33) uhapšen je zbog sumnje da je prije godinu i po dana opljačkao zlataru "Majdanpek".

Policija navodi da se sumnja da je Mojašević 9. aprila 2016. godine oko 10.30 ušao u zlataru "Majdanpek" u ulici Kralja Nikole, maskiran sa kačketom i kapuljačom na glavi i uz prijetnju nožem, od vlasnika zlatare F.R. zahtijevao da mu preda novac i ušao iza pulta pokušavajući da otvori ladicu sa novcem koji služi za otkup zlata.

"F.R. je uspio da izađe iz objekta i tražio pomoć. N.M. tom prilikom odustaje od namjere da otvori ladicu i otuđuje manju količinu zlatnog nakita nakon čega se daje u bjekstvo. Službenici CB Podgorica su ubrzo nakon izvršenja posjedovali operativna saznanja o mogućem izvršiocu krivičnog djela ali su preduzimali mjere i radnje u cilju obezbjeđivanja materijalnih dokaza protiv ovog lica koji bi bili validni u krivičnom postupku. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu porijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo", navodi se u policijskom saopštenju.

Bonus video: