ŠAH: PREMIJER LIGA CRNE GORE

Budućnost nadomak tituli nakon pobjede u derbiju nad Crnogorcem

53 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Pajković, Foto: Perpertualcheck.com
Vladimir Pajković, Foto: Perpertualcheck.com
Ažurirano: 04.04.2019. 23:01h

Budućnost je dobila veliki derbi i revanširala se Cetinjanima za poraz u finalu Kupa. Pobjedom nad Crnogorcem Podgoričani su stekli veliku prednost od tri meč boda i potrebno je da se desi čudo da i ove godine ne postanu prvaci države. Odlučujuće pobjede zabilježili su Hera Imre sjajnom igrom protiv odličnog Igora Miladinovića i Vladimir Pajković u velikom cajtnotu protiv  Saše Batrićevića, u veoma neizvjesnoj partiji.

Jedinu pobjedu za Crnogorac ostvario je Dragan Kosić bijelim figurama protiv Nikole Đukića u dalekoj završnici. I u svim  ostalim partijama remi je sklopljen nakon velike borbe.

Dva meče su završena relativno brzo sa svim remijima. Neriješeno je bilo u nikšićkom duelu Elektroprivrede i Nikšića i u meču Mimoze I Rudara.

Kotor je minimalnim rezultatom savladao Rumiju a odlučujuću pobjedu je donio mladi Šuković koji na ovom šampionatu igra u velikoj formi. Za Rumiju pobjedu je zabilježio Davor Drašković a za Kotorane Miodrag Četković.

Mladost je ušla u formu i pobjedama Tomića i Kisića osvojila dva boda.

Do kraja šampionata u Čanju je ostalo da se odigra još tri kola. Budućnost nakon šestog kola ima maksimalnih 12 bodova, dok je Crnogorac drugi sa devet.

Rezultati 6. kola:

Nikšić - Elektroprivreda 3:3

Mladost - Rokada 3:2

Kotor - Rumija 2,5:2,5

Crnogorac - Budućnost 1,5:3,5

Mimoza - Rudar 3:3