Završen Fashion Week

Posljednje večeri Nedjelje mode bila je prilika da i crnogorska dizajnerka Julijana Rakočević predstavi svoju prvu kolekciju

5075 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikola Pejović
Foto: Nikola Pejović

Revijom crnogorske dizajnerke Sanje Bobar završeno je 31. izdanje crnogorske Nedjelje mode. Glamuroznim haljinama Bobar se predstavila i ovoga puta, a među manekenkama koje su nosile njene modele našla se i svjetski top model Emina Čunmuljaj.

Inače, Čunmuljaj je zaštitno lice ove modne manifestacije iza koje je stala Modna komora Crne Gore. Učešće na Fashion Weeku prihvatila je zbog toga što je imao i humanitarnu notu, naime bio je posvećen podizanju svijesti kod žena da redovno idu na preglede, pa je i slogan manifestacije bio “Modom protiv raka dojke”.

Posljednje večeri Nedjelje mode bila je prilika da i crnogorska dizajnerka Julijana Rakočević predstavi svoju prvu kolekciju. Iako se dugo bavi modom, tek sad je odlučila da modele objedini, a ćerke su joj bile najveća inspiracija.

Valentina Mitrović Zvjezdica predstavila se kolekcijom “Snježne Zvjezdice” te predstavila najnoviju liniju kaputića za djevojčice.

Brend “Anki”, iza kojeg stoje Kristina Đurković i Andrea Čepić, učestvovao je sa kolekcijom “New Way”, a priliku da predstave svoje shvatanje mode i trendova na modnoj pisti imali su i studenti druge godine odsjeka za modni dizajn UDG-a. Njihova kolekcija nosila je naziv “Resistance”.

Haljine, kompleti i kombinezoni predstavljeni su u sklopu kolekcije sa potpisom Sleen Exclusive.

Direktor Modne komore Crne Gore Srđan Lubarda zadovoljan je kako je protekao 31. Fashion Week.

”Zadovoljan sam cjelokupnom organizacijom, kao i kolekcijama koje su tokom ove Nedjelje mode predstavili dizajneri. Takođe, ovoga puta imali smo fenomenalnu scenu koja je upotpunila užitak. Takođe bih se zahvalio i velikom broju sponzora koji je podržao Fashion Week”, kazao je Lubarda, te sa ponosom istakao da je i zaštitno lice Emina Čunmuljaj zadovoljna manifestacijom.

”Zaista smo joj zahvalni što je čak iz Amerike došla da učestvuje i kompletnoj humanitarnoj akciji koju smo pokrenuli da da svoj doprinos. Ima puno ideja tako da ćemo nastaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo”, obećao je Lubarda.

Bonus video: