"Čovjek sposoban na sve": Ko je Zaječarac osumnjičen za ubistvo u Baru

Vjeruje se da je svoju djelatnost, u kojima su bile upisane, krađe, razbojništava, ubistvo prilikom pljačke, otmica, proširio i na plaćena ubistva
220 pregleda 14 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Uprava policije
Nikola Jovanović, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 27.09.2017. 20:34h

Zaječarac Nikola Jovanović (54) koji se sumnjiči za ubistvo Igora Mitrovića u Baru, zapravo je Goran Aranđelović i prije skoro deset godina u Srbiji je uhapšen posle otmice devojke, a policiji je u istrazi pomogla njegova govorna mana, to što ne zna da izgovori slovo “r”.

Jovanović je poznat i po nadimcima Ćela i Kopilan, a četiri puta je mijenjao ime i prezime, piše "Blic".

U vrijeme otmice se zvao Kliment Isaković, a taj identitet je uzeo 2005. godine posle bjekstva iz Makedonije, gde je 22. jula prilikom pljačke ubio Idriza i Rešata Zuberoskog. Tada se nastanio u vikendici blizu zaječarskog sela Zvezdan.

"Sa saučesnikom Đorđem Vasiljkovićem, 11. oktobra 2007. godine na parkingu u Boru, oteo je Aleksandru Jovanović, ćerku Nebojše Jovanovića, vlasnika firme “Albo”. Od djevojčinog oca tražili su 1,5 milion eura. Zvali su ga na mobilni telefon. Pored operativaca u istragu su se odmah uključili i vještaci koji su ustanovili da kidnaper ima govornu manu, ne zna da kaže slovo “r”, čime je krug osumnjičenih sužen i došlo se i do Isakovića, sada Jovanovića. Pored toga, odmah su u Bor krenule brojne policijske ekipe iz Beograda,na čelu sa načelnikom policije, blokirale su taj grad, o čemu su izvještavali mediji, pa su otmičari, vjerovatno u strahu, pustili djevojku i to bez otkupa. Unutrašnjost vikendice su polili bezinom i zapalili", piše Blic pozivajući se na izvora upoznatog sa ovom istragom koji dodaje da je Aranđelović, Isaković, sada Jovanović, i prilikom hapšenja mucao.

Jovanovića je zbog otmice mlade Boranke Viši sud u Zaječaru prvobitno osudio na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud poništio tu presudu i suđenje vratio na početak. Na drugom suđenju je osuđen na devet godina zatvora, ali je Apelacioni tu kaznu samnjio na osam godina robije. Iz zatvora je izašao 2015. godine i prema operativnim saznanjima, nastavlja sa kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoljetstva.

Vjeruje se da je svoju djelatnost, u kojima su bile upisane, krađe, razbojništava, ubistvo prilikom pljačke, otmica, proširio i na plaćena ubistva. Da li je Baranin Igor Mitrović njegova jedina žrtva, za sada međutim nije poznato, jer se ne odbacuje mogućnost da je “odradio” još neke plaćene likvidacije u regionu.

"On je čovjek koji je spreman na sve, za svako zlo zbog para. Može da ga angažuje svako ko ima para i treba da eliminiše rivala", dodaje izvor "Blica".

Kada se sve sabere, osumnjičeni za ubistvo Igora Mitrovića do sada je četiri puta mijenjao ime. Rođen je kao Goran Aranđelović, ali je ime promijenio u Željko Ćosić. Posle bjekstva iz Makedonije 2005. godine, gdje je osuđen na višegodišnju robiju zbog dvostrukog ubistva prilikom pljačke, postao je Kliment Isaković. Posle toga promijenio je samo prezime i to u Jovanović, a posljednji identitet mu je često ime i prezime u Srbiji - Nikola Jovanović.

Bonus video: