UZNEMIRIO OSOBLJE HOTELA "BERANE"

Uhapšen Beranac: U ruci držao punjač za telefon i uzvikivao "Alahu ekber"

"Vijestima" je iz policije rečeno da je utvrđeno da je mladić u ruci imao obični punjač za telefon, a da je ispod dukserice imao nekoliko majica kako bi stvorio privid da je opasan eksplozivom
247 pregleda 32 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.09.2017. 11:51h

Beranska policija uhapsila je juče Darmina Đukića (21) iz Berana zbog toga što je uznemirio osoblje hotela "Berane".

Đukić je nešto prije 17 časova ušao u hotel "Berane" držeći u ruci neki kabal i sa vidno uočljivim zadebljanjem oko pojasa uzviknuo "Alahu ekber."

Mladić se nakon toga udaljio. Menadžer hotela je slučaj prjavio policiji koja je mladića ubrzo uhapsila u naselju Hareme gdje inače živi, nedaleko od hotela.

"Vijestima" je iz policije rečeno da je utvrđeno da je mladić u ruci imao obični punjač za telefon, a da je ispod dukserice imao nekoliko majica kako bi stvorio privid da je opasan eksplozivom.

Đukić se nalazi u policijskom pritvoru, a tužilaštvo još nije utvrdilo kvalifikaciju djela.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane lišili su juče slobode D.Đ. (21) iz Berana, zbog toga što je uznemirio osoblje hotela „Berane“ držeći u ruci punjač od mobilnog telefona za koji su zaposleni u hotelu pomislili da je eksplozivna naprava. On je tom prilikom i uzvikivao parole „Alahu uekber“. U policiji je kada je priveden kazao da je želio da zaplaši zaposlene u hotelu „jer su bili nekorektni prema njemu“. Naime, D.Đ. je juče, sumnja se, oko 16,45 časova ušao u hotel „Berane“ i držeći u ruci predmet koji je podsjećao na okidač eksplozivne naprave, a za koji se dolaskom policije utvrdilo da se radi o auto punjaču za mobilni telefon dužine 2,5 metara, uzvikivao „Alahu uekber“. Zaposleni u hotelu „Berane“ je pozvao policiju i službenici CB Berane su odmah po pozivu došli na lice mjesta i lišili slobode D.Đ. Obradom lica utvrđeno je da je punjačem za mobilni telefon želio da zaplaši zaposlene zbog njihovog navodnog nekorektnog ponašanja prema njemu. D.Đ. se nalazi u policijskim prostorijama i u toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa kvalifikacijom djela", saopšteno je iz Uprave policije.