Promocija knjige Stefana Boškovića: "Transparentne životinje" u Podgorici

Stefan Bošković (1983) 2010. godine diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju
75 pregleda 0 komentar(a)
Transparentne životinje
Transparentne životinje
Ažurirano: 27.09.2017. 08:22h

Promocija knjige Stefana Boškovića “Transparentne životinje” u izdanju Partizanske knjige iz Kikinde biće održana na 3. oktobra u 16 časova u na Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici. Na promociji će, pored autora, govoriti i Vladimir Arsenić, kourednik izdanja i suvlasnik Partizanske knjige.

“Transparentne životinje kao tekst umnožavaju metaforu nagoveštenu u naslovu. Junaci koji obitavaju u ovim pričama jesu providni i jasni, nema nikakve misterije niti mistifikacije. Istovremeno, svedeni su na životinje, na ono animalno u ljudskom, na nagon i njegovo zadovoljenje. Zbog toga je ova knjiga ironično pesimistična, iako se takvom ne čini. Melanholična, premda sve pršti od akcije” zapisao je Arsenić o Boškovićevom romanu.

Stefan Bošković (1983) 2010. godine diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Objavio je roman “Šamaranje” koji je nagrađen na konkursu za Najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori. Dobitnik je je druge nagrade na “Festivalu Europske Kratke Priče“ 2016. za priču“ Fashion and Friends“. Autor je mnogobrojnih scenarija za filmove koji su nagrađivani širom Evrope.

Kratke priče i drame objavljenje su u nekoliko časopisa i antologija. Priče su mu prevedene na engleski, ruski i slovenački jezik.

Bonus video: