POLICIJA UHAPSILA OSUMNJIČENE PIROMANE

Rusi zapalili šumu u Stanišićima kod Budve?

Ruse je, dok su palili vatru, primijetio vozač kamiona iz Herceg Novog, koji je prijavio policiji da je vidio dvojicu muškaraca, koji su pored puta bili u šumi, te da se ubrzo vidjela vatra i dim
66 pregleda 5 komentar(a)
požar Stanišići, požar Budva, Foto: RTV Budva
požar Stanišići, požar Budva, Foto: RTV Budva
Ažurirano: 04.04.2019. 22:58h

Budvanska policija uhapsila je ruske državljane Aleksandra Tanovickog (32) i Dimitrija Ilina (33) pod sumnjom da su prije dva dana podmetnuli požar u mjestu Stanišići iznad Budve.

Vatra koja se proširila zahvatila je oko 200 kvadrata šume, u kojoj je izgorjelo oko 30 stabala primorskog bora, ali je brzom intervencijom budvanskih vatrogasaca požar ugašen.

Ruse je, dok su palili vatru, primijetio vozač kamiona iz Herceg Novog, koji je prijavio policiji da je vidio dvojicu muškaraca, koji su pored puta bili u šumi, te da se ubrzo vidjela vatra i dim.

Nakon što je dao njihov opis, policijski inspektori su ubrzo uhapsili ruske državljane, koji su se kolima vratili u Budvu. Oni su privedeni i zadržani u stanici policije.

Njih dvojica su negirali da su izazvali požar, već da su toga dana iznajmili automobil i njime se vozili po okolini. Navodno su došli na odmor u Budvu, a toga dana napravili su pauzu i u mjestu Stanišići automobilom zastali i htjeli da se prošetaju, jer “vole prirodu”.

To njihovo opravdanje policijski inspektori nijesu prihvatili, i protiv njih je u konsultaciji sa kotorskim državnim tužiocem podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Ruski državljani su juče uz krivičnu prijavu privedeni sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Pavićević, portaprol Osnovnog suda, potvrdio je „Vijestima“ da je kao postupajući sudija saslušao u prisustvu branioca i prevodioca za ruski jezik okrivljene, te da je prihvatio predlog tužioca i odredio im pritvor do 30 dana.

Tanovicki i Ilin su juče upućeni u Istražni zatvor u Spužu.