PRVA SJEDNICA ORGANIZACIONOG ODBORA EP ZA MLAĐE SENIORE

Dobra prilika za afirmaciju crnogorskih džudista

Šampionat Evrope od 10. do 12. novembra biće održan u Podgorici.
65 pregleda 0 komentar(a)
Organizacioni odbor EP u džudou, Foto: Džudo savez Crne Gore
Organizacioni odbor EP u džudou, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 04.04.2019. 22:58h

Organizacija Evropskog prvenstva (EP) od velikog je sportskog, društvenog i ekonomskog značaja za Crnu Goru i predstavlja dobru priliku za afirmaciju crnogorskih džudista, saopšteno je na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora šampionata u džudou za mlađe seniore.

Šampionat Evrope od 10. do 12. novembra biće održan u Podgorici.

Saopšteno je da je dodjeljivanjem organizacije šampionata ukazano i priznanje Džudo savezu kao svojevrsna pohvala za dobro organizovano Evropsko kadetsko prvenstvo u Baru 2012. godine.

"Članovi OO, na čijem je čelu Damir Šehović, sumirali su dosadašnje programsko-organizacione aktivnosti, sa jasnim definisanjem predstojećih obaveza i dužnosti članova Odbora i mreže formiranih komisija i stručnih timova, u cilju uspješne realizacije obimnih i zahtjevnih aktivnosti u skladu sa standardima Evropske džudo unije", saopšteno je nakon sastanka.

Navodi se da je učešće na šampionatu do sada prijavilo više od 100 učesnika, kao i da se očekuje dolazak oko 800 takmičara, članova stručnih timova i zvaničnika Saveza.

Direktor turnira, Miodrag Kankaraš predstavio je elaborat šampionata i aktivnosti koje stoje pred OO, čiji su potpredsjednici Slavoljub Stijepović, Dragomir Bečanović, Jovica Rečević i Željko Rutović.

Direktor Kankaraš je istakao značaj podrške koju država i Glavni grad pružaju u pripremi EP, navodeći da bi uspješna organizacija tog takmičenja bila i promocija sportskih i ukupnih potencijala Crne Gore.