Karadaglić zvijezda u Hong Kongu: Prvi internacionalni nastup poslije povrede

South China Morning Post navodi da je “miljenik publike” Karadaglić, između ostalog, izveo i “prelijepu solo verziju hita Bitlsa 'Yesterday"
1 komentar(a)
Miloš Karadaglić, Foto: Facebook
Miloš Karadaglić, Foto: Facebook
Ažurirano: 26.09.2017. 17:20h

Miloš Karadaglić, globalno najcjenjeniji crnogorski muzičar, održao je prvi internacionalni nastup nakon jednogodišnje pauze zbog povrede.

Gitarista je sinoć bio zvijezda gala događaja u Hong Kongu, kojim je tamošnji Premiere Performance obilježio desetogodišnjicu rada u organizaciji koncerata klasične muzike.

South China Morning Post navodi da je “miljenik publike” Karadaglić, između ostalog, izveo i “prelijepu solo verziju hita Bitlsa 'Yesterday'”.

Ranija Izvedba "Yesterday"

Osim njega, na jubileju Premiere Performancea su učestvovali brojni muzičari među kojima Čo-Liang Lin, Feng Ning, Alesio Baks, Lusil Čung, Sa Čen, Ričard Bamping i Viva Pipers.

Muzičar kojeg je BBC-jev "Music Magazine" svrstao među najveće svjetske gitariste u posljednjih stotinu godina, prethodnog mjeseca povratak na scenu najavio je u rodnoj zemlji, kada je priredio koncert na Luštici.

“U septembru idem u Hong Kong. Onda krećemo dalje... u prvoj polovini godine polako, sa samo nekoliko koncerata u mjesecu. Od proljeća intenzivnije. A sljedećeg ljeta čeka me najveći koncert u karijeri do sad - nastup na BBC-jevom festivalu Proms u Royal Albert Hallu. Tu ću izvesti premijeru koncerta za gitaru i orkestar, koji je za mene napisao Džobi Talbot. To mi je uvijek bio san”, najavio je u intervjuu za Vijesti nedavno Karadaglić.

Bonus video: