Galeb "preletio" Zagreb i osvojio Memorijal "Kate Erceg 2017"

0 komentar(a)
ŽOK Galeb, Foto: ŽOK Galeb
ŽOK Galeb, Foto: ŽOK Galeb
Ažurirano: 26.09.2017. 13:43h

Odbojkašice Galeba pobjednice su 15. međunarodnog memorijalnog turnira "Kate Erceg 2017”, koji je od 22. do 25. septembra održan u Makarskoj.

U sklopu priprema za novu sezonu, izabranice Nikole Masoničića su u finalu, drugi put na turniru, “preletjele” juniorsku reprezentaciju Zagreba i slavile sa 2:0 (25:18, 25:20) za prvo mjesto na turniru u konkurenciji 12 timova iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Galeb je u grupi, sa po 2:0, savladao juniorsku reprezentaciju Zagreba i Triglav II, u četvrtfinalu je savladao Solin (2:0), a jedina ekipa koja je bila blizu da ugrozi Baranke bio je Dubrovnik u polufinalu, koji je dobio prvi set 25:20, ali je Galeb onda osvojio naredna dva (25:10, 15:13) i plasirao se u finale.

Turnir su osvojile Nikoleta Vujović, Teodora Čavić, Lana Vujošević, Marijana Mašanović, Milica Bulatović, Lana Marotić, Katarina Ćaćić, Marijana Mumović, Anđela Nikolić, Zorka Stanišić, Tijana Tvrdišić i Viktorija Vučićević.

Na turniru u Makarskoj nastupila su još dva crnogorski predstavnika, pljevljaski Rudar (u međuvremenu je odustao o najavljenog učešća u Balkanskom kupu), koji je zauzeo četvrto mjesto, i kotorski Gimnazijalac koji je na kraju završio deseti.

Rudar je u grupi upisao obje pobjede (protiv Triglava i Trogira), u četvrtfinalu je bio bolji od Sinja (2:0), polufinale je izgubio od juniorskog tima Zagreba (2:1), a meć za 3. mjesto od Dubrovnika (2:1).

Gimnazijalac je doživio oba poraza u grupi (od Makarske i Solina), dok je u razigravanju za plasma nod 8. do 12. mjesta savladao Trogir II (2:0), a izgubio je od Tabora (2:0) i Trogira (2:0).

Za najbolju igračicu turnira izabrana je Lana Vujošević iz Galeba, najbolja tehničarka je Gabrijela Stipanović (Dubrovnik), a najbolji libero Izabela Štimac (juniorska reprezentacija Zagreba).

U najbolju postavu turnira birane su Nikoleta Vujović (Galeb), Katjuša Mohović (Kranj), Ana Ištuk (juniorska reprezentacija Zagreba), Sonja Svrkota (Rudar), Teodora Čavić (Galeb) i Orsula Štaka (Dubrovnik).

Bonus video: