Duloviću nagrada od četiri hiljade eura

"Tom nagradom želimo Nenadu da damo do znanja da država prepoznaje i vrjednuje njegov rezultat i način na koji reprezentuje Crnu Goru na velikim takmičenjima. To ćemo učiniti i novim zakonom, koji će crnogorsku omladinu motivisati da se bavi sportom, afirmišući one koji postižu vrhunske rezultate", kazao je Janović
71 pregleda 2 komentar(a)
Janović Dulković, Foto: Ministarstvo sporta
Janović Dulković, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 26.09.2017. 12:31h

Karatista Nenad Dulović, osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, upisao je jedan od najboljih rezultata crnogorskog karatea u ovoj godini i zaslužio premiju Ministarstva sporta od četiri hiljade eura, kazao je ministar Nikola Janović.

Janović je, na prijemu za osamnaestogodišnjeg crnogorskog reprezentativca, kazao da je Dulovićev rezultat značajan ne samo za crnogorski karate, već i za državu Crnu Goru.

"Tom nagradom želimo Nenadu da damo do znanja da država prepoznaje i vrjednuje njegov rezultat i način na koji reprezentuje Crnu Goru na velikim takmičenjima. To ćemo učiniti i novim zakonom, koji će crnogorsku omladinu motivisati da se bavi sportom, afirmišući one koji postižu vrhunske rezultate", kazao je Janović.

On je posebno istakao da Dulović, pored sportske, uspješno bije još jednu bitku sa dijabetesom, dokazujući na taj način da čelična volja i motiv ne znaju za poraz.

"I to je ono što Nenada čini vrhunskim borcem", zaključio je Janović.

Evropski vicešampion u karateu zahvalio je ministru sporta na nagradi i obećao da će dati sve od sebe da i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Španiji "okiti Crnu Goru medaljom".

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Joković i trener Omladinca, čiji je Dulović član, Žarko Raković.

Joković je pohvalio i najavljena nova zakonska rješenja, naročito stipendije za perspektivne mlade sportiste, ocjenjujući da je to izuzetna vijest za popularizaciju sporta u Crnoj Gori.

On je istakao da je Dulović jedan od brojnih talentovanih mladih takmičara pred kojima je perspektivna budućnost.

Trener Raković je ministru sporta zahvalio na dosadašnjoj podršci i svim premijama koje su dobili crnogorski karatisti otkako je osnovano Ministarstvo sporta.

On je istakao da to ne samo da motiviše sve veći broj djece da treniraju karate, već mu se vraćaju i oni koji su ga napustili.

Bonus video: