"The books of knjige: Slučajevi pravde“ na otvaranju Mojkovačke filmske jeseni

Ovogodišnja selekcija „Mojkovačke filmske jeseni“, smatra Čekić, izazvaće različite reakcije
113 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovačka filmska jesen, Foto: Dragana Šćepanović
Mojkovačka filmska jesen, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.09.2017. 10:36h

„Mojkovačka filmska jesen“ počela je sinoć projekcijom filama „The books of knjige: Slučajevi pravde“ Zorana Markovića. Ovogodišnju smotru filma otvorio je je režiser Sehad Čekić, napominjući kako je mojkovački festival jedina manifestacija te vrste na sjeveru Crne Gore.

„Mojkovačka filmska jesen“ je filmski festival sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori. Na svima nama je da očuvamo tradiciju ove osobene manifestacije kultuea, ali i doprinosimo njenom daljem razvoju u svim segmentima. Filmski festivali su mjesta susreta i upoznavanja drugih ,ali i sebe, kroz priče koje ispituju našu stvarnost i različitih perspektiva i uz mnogo raznovrsnih senzibiliteta“, reko je on.

Čekić je kazao kako je „uvijek prisutna potreba kod svih ljubitelja sedme, a tokom festivala, prve umjetnost, da u se filmu pronađu one priča koje ih inspirišu“. Te filmske priče, pojasnio je on, „podstiču na samoanalize i provociraju reakciju“.

Ovogodišnja selekcija „Mojkovačke filmske jeseni“, siguran je Čekić, izazvaće različite reakcije.

Režiser Marković je najavio je da će bioskopska distribucija njegovog ostvarenja početi 12. oktobra, a dan ranije biće premijerno prikazan u Podgorici. Film „The books of knjige: Slučajevi pravde“ moći će da vidi publika u svim crnogorskim mjestima, koja imaju bioskopsku salu, kaže reditelj.

Mojkovački festival se nastavlja večerašnjom projekcijom filma „Ne gledaj mi u pijat“ Hane Jušić, u kojem uloge tumače Mia Petričević, Nikša Butijer, Arijana Čulina, Zlatko Burić i Karla Brbić. U srijedu, 27. septembra , u okviru manifestacije, održaće se promocija knjige Bojana Jovanovića „Transhumanizam: čovjek poslije čovjeka“ i biće prikazan film Filipa Kovačevića „Inkarnacija“. Tri zadnja dana 42. Mojkovačke filmske jeseni biće publika će biti u prilici da pogleda filmove „Slepi putnik na brodu ludaka“ Gorana Markovića, „Iskra“ Gojka Berkuljana, „Rekvijem za gospođu J. “ Bojana Vuletića i dokumentarni program „Filmski čas NVO „Mo Art“.

Bonus video: