“Umir krvi” prikazan na Beast Film Festivalu u Portugalu

Gosti festivala bili su Senad Šahmanović i direktor Filmskog centra Sehad Čekić
97 pregleda 0 komentar(a)
Umir krvi
Umir krvi
Ažurirano: 26.09.2017. 07:37h

Film crnogorskog reditelja Senada Šahmanovića “Umir krvi” prikazan je na Beast Film Festivalu u Portugalu.

Festival u Portu je posvećen prezentaciji istočnoevropskih filmova u Portugalu, a cilj je da predstavi jedinstvenu filmsku scenu koja obiluje svježim i intrigantnim pričama koje se tiču savremenog društva.

Gosti Festivala iz Crne Gore bili su filmski reditelj Senad Šahmanović i direktor Filmskog centra Crne Gore, Sehad Čekić, a kratkometražni igrani film “Umir krvi” prikazan je u glavnoj takmičarskoj selekciji.

Kratkometražni igrani film “Umir krvi” nastao je po scenariju Stefana Boškovića, a uloge tumače: Jasna Đuričić, Marko Baćović, Momo Pićurić, Jelena Simić, Emir Ćatović i Miroslav Vujnović.

Na sastancima koji su organizovani u okviru festivala predstavljeni su potencijali crnogorske kinematografije, iskazana je inicijativa o intenzivnijem povezivanju dvije kinematografije i kulture i razmatrani su modeli buduće saradnje.

Nakon prikazivanja uslijedio je i razgovor sa autorom. Pored prikazivanja filmova, u okviru programa festivala organizuju se i radionice, predavanja i prezentacije.

Film je prikazan na festivalima širom svijeta, rađen je u produkciji OR iz Podgorice i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, a podržan je od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

Bonus video: