Upoznajte jednu od najinteligentnijih Crnogorki i pogledajte šta je ona u stanju da uradi

Vukčević, članica Mense, spada u jedan odsto populacije sa prosjekom inteligencije iznad 156 po Katelovoj skali
195 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Mileva Žurić
Boje jutra, Foto: Mileva Žurić
Ažurirano: 26.09.2017. 05:08h

U Bojama jutra, u utorak 26. septembra, ugostićemo Podgoričanku Dajanu Vukčević i uživo vas upoznati sa njenom vanserijskom memorijom. Vukčević, članica Mense, spada u jedan odsto populacije sa prosjekom inteligencije iznad 156 po Katelovoj skali. Pogledajte šta je sve Dajana u stanju da zapamti.

Upoznatje Vericu Rajković, geronto domaćicu, koja pored svoje četvoročlane porodice, brine i o starijim i nemoćnim sugrađanima.

Da li poslodavac može da otkaže ugovor o radu zaposlenoj zbog trudnoće, kako se utvrđuje iznos naknade za porodiljsko odsustvo, može li porodilji biti smanjena plata za vrijeme odustva, ima li nezaposlena porodilja pravo na novčanu nadoknadu – samo su neka od pitanja na koja će, u okviru rubrike Savjeti advokata, odgovarati pravnik Dragan Nikolić.

Ispratili smo otvaranje prirodnjačke izložbe "Posebna je Crna Gora". Pogledajte dio materijala iz bogatih zbirki Prirodnjačkog muzeja, koji publici makar dijelom, dočarava bogatstvo naše prirodne baštine.

Štampu listamo sa Markom Vešovićem, novinarom dnevnih novina “Dan”. O aktuelnostima iz sporta informiše nas Danilo Mitrović iz sportske redakcije ND “Vijesti”.

Uz Boje jutra pratite i aktuelnosti i zanimljivosti iz zemlje i svijeta. Budimo vas u 6.30h.

Bonus video: