Budva: U vozilu koje je vozio Radunović pronađeni droga i pištolj, Adžić pokušao da ukrade auto?

250 pregleda 3 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.09.2017. 12:06h

Budvanska policija je u saradnji sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge juče uhapsila Lazara Radunovića (31) iz Budve osumnjičenog za krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Budvanski policajci su juče oko 16,10 časova pokušali da zaustave vozilo marke "VW Golf V", bez registarskih oznaka, kojim je upravljao L.R. (31) iz Budve, koji se tom prilikom nije zaustavio na znak "Stop". U Ribarskoj ulici vozilo je pronađeno napušteno i zaključano a ubrzo zatim pronađen je ui uhapšen L.R. Policija je pretresla vozilo i tom prilikom pronašla i oduzela pet pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne težine 496 grama. Jedno pvc pakovanje je pronađeno unutar vozila, dok su četiri pvc pakovanja bila u prtljažniku ispod rezervne gume. Takođe u vozilu je pronađen i oduzet i pištolj marke CZ 99 sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka kalibra 9mm, u ilegalnom posjedu, kao i veća suma novca za koju se sumnja da je stečena vršenjem krivičnog djela i elektronska vaga za precizno mjernje", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je kriminalistički tehničar kriminaslistički obradio lice mjesta, izuzeo tragove i izvršio analizu pronađene materije kojom je utvrđeno da se radi o kokainu.

"Oduzeta droga, pištolj i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se L.R. uhapsi i da mu se uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost zbog postojanja osnovane sumnje da je počino krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Budvanska policija je jutros oko četiri uhapsila i Aleksandra Adžića (18) iz Nikšića koji je pokušao da ukrade vozilo kojim je upravljao Radunović i da iz njega ukloni sve tragove.

Vozilo je bilo parkirano na službenom parkingu policije.

Bonus video: