Jovanović više puta osuđivan: Osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića

Policija je deset dana nakon Mitrovićevog ubistva objavila fotografiju muškarca na biciklu za koga vjeruju da je ubica
691 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Jovanović
Nikola Jovanović
Ažurirano: 25.09.2017. 17:25h

Policija je osumnjičila Nikolu Jovanovića (52) iz Zaječara, državljanina Srbije, da je 18. jula ubio Baranina Igora Mitrovića barskom naselju Šušanj, rečeno je nezvanično "Vijestima" u Upravi policije.

Mitrović je ubijen pred suprugom i dvoje njihove male djece kada je zaustavio automobil da bi se uključio na magistralni put Bar - Sutomore. Ubica mu je iz neposredne blizine, dok je sjedio u autu, ispalio dva metka u glavu i jedan u vrat.

Iz policije je na pres konferenciji saopšteno da je Jovanović više puta pravosnažno osuđivan za krivična djela u Srbiji i da je iz zatvora izašao 2015. godine.

Policija je navela da je Jovanović tri puta legalno mijenjao ime i prezime pa da je to otežalo nalaženje dokaza.

Jovanović se trenutno ne nalazi u Srbiji, ali postoje indicije gdje bi mogao da bude i za njim se traga.

Policija je deset dana nakon Mitrovićevog ubistva objavila fotografiju muškarca na biciklu za koga vjeruju da je ubica. Navodnog ubicu snimile su kamere postavljene nedaleko od mjesta na kom je Mitrović ubijen.

Iz Uprave policije tada su pozvali građane da im pomognu i prijave ukoliko ga prepoznaju ili znaju nešto o njemu. Ubijeni Mitrović je u policijskim spisima registrovan prije više od deceniju i po, kao učesnik nekoliko fizičkih obračuna. Jedno vrijeme je bio pomorac. Policija i tužilaštvo ispituju moguće motive ubistva, ali raniji sagovornici „Vijesti“ nijesu željeli da kažu da li je mogući motiv umiješanost Mitrovića u trgovinu drogom.

Supruga ubijenog, Ivana, saopštila je nedugo nakon ubistva da je neistina da se njen suprug bavio trgovinom droge i da je po svemu bio uzoran suprug i otac. Ona je tada kazala da on nije plovio skoro devet godina i da je sve vrijeme živio i radio u Baru. Mitrovićeva udovica je kazala i da njihovi brojni prijatelji i građani Bara znaju da njen pokojni suprug nikada nije pripadao kriminalnim klanovima, niti se bavio nezakonitim aktivnostima.​

Bonus video: