Stamatović od maja izmiče policiji

Inspektori sumnjaju da se navodni šef podgoričko - beranskog klana Stevan Stamatović, krije u jednoj od država okruženja
1104 pregleda 4 komentar(a)
Stevan Stamatović, Foto: Olivera Lakić
Stevan Stamatović, Foto: Olivera Lakić
Ažurirano: 25.09.2017. 05:50h

Crnogorska policija još nije pronašla i uhapsila Podgoričanina Stevana Stamatovića, osumnjičenog da je formirao kriminalnu grupu koja je planirala likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića.

Navodno, policija je zbog njegovog hapšenja tražila pomoć kolega iz regiona, jer sumnjaju da se krije u jednoj susjednoj državi.

Stamatovića policija godinama dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Podgoričanin u bjekstvu od kada je spriječena likvidacija osuđenika Radojice Zekovića

On policiji izmiče od 20. maja, kada je u Podgorici spriječena likvidacija Zekovića, navodnog člana kavačkog kriminalnog klana.

Za pripremu Zekovićeve likvidacije Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Beranca Dejana Deletića i Podgoričanina Milana Lješnjaka.

Navodno, oni su ispod automobila koji koristi Zeković postavili eksploziv koji im je nabavio Beranac Aleksandar Bojović.

SDT tvrdi da su oni članovi kriminalne grupe koju su krajem prošle godine formirali Stamatović i još neidentifikovana osoba.

Članovima tog podgoričko-beranskog klana SDT je označilo i Beranca Stefana Balevića i Podgoričanina Đorđija Božovića.

Svi su pred tužiocem da su članovi kriminalne grupe.

Neki od njih objasnili su da su bili tjelohranitelji Stamatovića, ali da ih on nije poslao da postave eksploziv.

SDT tvrdi da je ta grupa planirala nasilje i zastrašivanje, radi vršenja krivičnih djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Lješnjak je na saslušanju tvrdio da ne zna ko je Zeković, objašnjavajući da je htio da zapali automobil čovjeku kome duguje novac pod kamatu, ali nije želio da kaže kako se zove ta osoba.

Zeković u spuškom zatvoru robija kaznu od 17 godina zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja u bašti restorana “Jadranska straža” u Budvi 2007. godine.

Dan prije nego je spriječena njegova likvidacija sa Poluotvorenog odjeljenja spuškog zatvora izašao je na vikend odsustvo.

Istražitelji vjeruju da su osumnjičeni imali podatak da taj osuđenik izlazi na odsustvo, da su ga pratili i podmetnuli eksploziv ispod automobila koji koristi.

Tu mafijašku likvidaciju spriječila je starija Zabjelčanka koja je policiji prijavila da se dvije sumnjive osobe vrzmaju oko automobila u tom podgoričkom naselju, nakon čega je uslijedilo hapšenje Deletića. Dan kasnije uhapsili su Balevića i Bojovića, a Lješnjak i Božović su se predali policiji.

Lješnjak, Deletić, Božović i Balević su u pritvoru.

Bonus video: