Nastavio sa osvajanjem medalja: Petkoviću bronza u Maroku

0 komentar(a)
Miroslav Petković, Foto: Boka News
Miroslav Petković, Foto: Boka News
Ažurirano: 23.09.2017. 15:21h

Miroslav Petković nastavio je nisku osvajanja trofeja na velikim takmičenjima - crnogorski boćar je danas osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Maroku, u disciplini precizno izbijanje.

Petković je finale sa najboljim rezultatom i bronzu osigurao još u petak, ali u finalu nije imao snage da stigne do sjajnijeg odličja.

Naš boćar je, naime, nastupao u dvije discipline, u petak je u disciplini krug, zastao u četvrtfinalu, pa je, možda, i umor učinio svoje.

Zlatnu medalju osvojio je Slovenac Davor Janzič, srebro je pripalo Hrvatu Marku Beakoviću, a pored Petkovića bronzu je osvojio i Peruanac Montemir.

Bronza u Maroku je samo jedna u nizu medalja koju je osvojio Petković.

Osvojio je zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, srebro na Evropskom prvenstvu u Tivtu 2010. godine, srebro i bronzu na SP 2011. godine, srebro i bronzu na SP 2013, uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015, zlato i srebro na SP 2016. i dva zlata na Igrama malih zemalja.

Miro Petković je sa ekipom Palma iz Tivta osvojio ove godine titulu šampiona Crne Gore, a slavio je i na tradicionalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se u Tivtu organizuje od 1952. godine.

Niko drugi od ostalih izabranika selektora Dejana Stjepčevića nije imao sreće da se okiti medaljom. Frano Petković je zaustavljen u osmini finala u pojedinačnoj konkurenciji, isto kao i par Đuro Milanović i Tomislav Ranković u disciplini štafeta...

Bonus video: