Kako da budete fit u tridesetima

Žene teže pronalaze vrijeme za zdravu ishranu, dok balansiraju odgovornosti na poslu i kod kuće, a u nekim slučajevima i predmenstrualni simptomi imaju tendenciju da povećaju tjelesnu težinu ženama u kasnim tridesetim godinama. To ipak ne znači da bi trebalo da odustanete od gubitka težine
1 komentar(a)
vježbanje, trening, Foto: Shutterstock
vježbanje, trening, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.07.2018. 16:00h

Mnogim ženama čini se da sa ulaskom u tridesete njihov metabolizam postaje znatno sporiji, a cifre na vagi konstantno odbijaju da se smanje. Uobičajeno je doživeti blagi pad metabolizma, i s godinama on postaje sve sporiji, ali to nije nešto protiv čega se ne možemo boriti.

Žene teže pronalaze vrijeme za zdravu ishranu, dok balansiraju odgovornosti na poslu i kod kuće, a u nekim slučajevima i predmenstrualni simptomi imaju tendenciju da povećaju tjelesnu težinu ženama u kasnim tridesetim godinama. To ipak ne znači da bi trebalo da odustanete od gubitka težine. Kad zagazite u tridesete važno je da donesete prave odluke i odaberete pravilan i zdrav način mršavljenja, a uz ove korisne savjete ostaćete fit dugo nakon tridesetih.

Jedite pet puta dnevno – brojni nutricionisti preporučuju da se jedu tri obroka i dve užine dnevno.Potrudite se da obroci budu dobro izbalansirani. I ne zaboravite da je doručak najvažniji obrok, koji redovnim konzumiranjem povećava mogućnost mršavljenja.

Odlučite se za proteine – veliki unos proteina zadržaće vas sitima dva do tri sata. Zato birajte jogurt, kuvana jaja, kuvano meso i proteinske pločice s niskim udjelom šećera. Pazite da svi vaši obroci i grickalice imaju najmanje 14 g proteina i 25 g ili manje ugljenih hidrata, a sastojke provjerite na deklaraciji. Dobar primjer je grčki jogurta koji sadrži 17 g proteina i 6 g ugljenih hidrata, što je idealno za kombinaciju s drugim namirnicama, prenosi Ljepota i zdravlje.

Preporučujemo za Vas