U BUDVI UHAPŠENA BRAĆA PO NALOGU TUŽILAŠTVA

Pavlovići pomogli ubicama Borete?

Prema optužnici, na Boretu i Stanišića sa motocikla pucao je Vasilije Rafailović, dok je za volanom bio Ratko Vušović...
582 pregleda 5 komentar(a)
ubistvo Dragan Zečević, Ivo Stanišić, Foto: Vuk Lajović
ubistvo Dragan Zečević, Ivo Stanišić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.09.2017. 05:27h

Braća Ilija i Boško Pavlović uhapšena su juče u Budvi zbog sumnje da su logistički pomogli ubistvo Đorđa Borete, 7. decembra 2016. godine.

U istom vatrenom obračunu tada je stradao srpski državljanin Dragan Zečević i ranjen Budvanin Ivo Stanišić.

Prema optužnici, na njih je sa motocikla pucao Vasilje Rafailović, dok je za volanom bio Ratko Vušović.

"I.P. i B.P. lišeni su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu biti predati Specijalnom državnom tužilaštvu”, navodi se u zajedničkom saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

Objašnjava se da su po nalogu SDT-a, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja obavili pretres više objekata u Budvi:

"Za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedina lica, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na teritoriji više primorskih opština, koristila za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela".

Piše da je tokom pretresa pronađena veća količina opreme, ilegalnog oružja i municije...

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" u istoj akciji budvanski policajci pronašli su ukradeni automobil u kojem je bilo ostavljeno oružje i fantomke.

Sagovornik "Vijestima" tvrdi da istražitelji vjeruju da je to spremljeno za likvidaciju jedne od bezbjednosno interesantnih osoba sa područja te opštine, a koja pripada takozvanom škaljarskom klanu.

Prema istiom izvoru, automobil je pronađen u naselju Rafailovići.

Podvodom dvostrukog ubistva i ranjavanja u Budvi decembra prošle godine, specijalni tužilac Saša Čađenović podnio je sudu optužnicu protiv Vasilija B. Rafailovića, Ratka Vušovića, Ivana D. Cicmila, Miljana R. Bulatovića (36) iz Niša i Vladimira Z. Šmanja (35) iz Banjaluke.

Nezvanični izvori govore da tom grupom rukovodi Rafailović, a da su svi pripadnici takozvanog kavačkog kriminalnog klana.

"Rafailović se sa automatskom puškom smjestio na mjesto suvozača i odvezli su se u naselje Bečići ispred lokala Trofej... Rafailović je iz automatske puške ispalio najmanje 14 projektila u pravcu oštećenih Borete, Zečevića i Stanišića, koji su se nalazili na terasi ovog lokala, i tako ubio Boretu i Zečevića, dok je Stanišiću nanio tešku tjelesnu povredu. Nakon toga su se motociklom vratili u garažu gdje su ostavili motocikl. Rafailović je automatsku pušku kojom je izvršeno krivično djelo odnio sa sobom”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

U istom tekstu se za Bulatovića i Šmanju tvrdi da su pomogli napadačima prije i nakon zločina, skrivajući oružje, motocikl i predmete korištene prije i tokom zločina...

Rat kokainskih klanova u Crnoj Gori traje godinama i žrtve se gomilaju.

Policija je u Budvi tokom ljeta u dva navrata pronašla snajperska gnijezda izgrađena iznad plaže Mogren, za koja pretpostavljaju da su pripremljena za nastavak mafijaških obračuna.

I na Cetinju našli vozila

Prema nezvaničnim informacija “Vijesti”, policija je juče i na Cetinju pronašla dva ukradena automobila.

Novinaru je rečeno da istražitelji u tom slučaju provjeravaju da li su ta vozila planirana za korišćenje u nastavku mafijaškog rata.

Intenzivne kontrole krenule nakon sastanka sa Markovićem

Intenzivne policijske kontrole uslijedile su nakon što se premijer Duško Marković prije šest dana sastao sa ministrom policije Mevludinom Nuhodžićem i prvim čovjekom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem.

Poslije tog susreta konstatovano je da je u državi povoljna bezbjednost, ali i izražena zabrinutost zbog djelovanja organizovanih kriminalnih grupa sa posljedicom međusobnih obračuna.

"Zaključeno je da se još snažnije krene u institucionalni obračun sa nosiocima ovih djela, za šta će na raspolaganju UP i ANB biti dostupni svi neophodni resursi. Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država će znati kako”, rečeno je iz Vlade.

Preporučujemo za Vas