Crna Gora sa 11 takmičara u Istanbulu

0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Boris Pejović
Mario Hodžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.09.2017. 18:27h

Crnogorski karate na turniru Serije A u Istanbulu predstavljaće 11 takmičara, koji će se nadmetati u katama i borbama, saopšteno je iz Karate saveza.

U katama, pojedinačno i ekipno, nastupiće Mijat Vojvodić (Podgorica), Srđan Vuković (Podgorica) i Vladimir Mijač (Bar).

U borbama takmičiće se članovi Omladinca, Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Vuk Popović (do 84), Marina Raković (do 68), Jelena Maksimović (do 61) i Dragana Konjević (preko 68), Nikola Malović iz Onogošta (do 75) i Almir Cecunjanin iz Budućnosti (preko 84).

U Istanbulu nastupiće i član Omladinca, albanski reprezentativac, Bekim Baša (do 75).

Hodžić, koji je na turniru u Lajpcigu izgubio meč za medalju i završio kao petoplasirani, kazao je da očekuje izuzetno kvalietno takmičenje i da vjeruje u dobar plasman.

On je naglasio da je značaj turnira u Istanbulu ogroman zbog rang liste i kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

“U Lajpcigu sam osvojio 425 bodova i popravio plasman na WKF listi sa 41. na 25. mjesto. Radio sam u klubu kvalitetno i uprkos izuzetno jakoj konkurenciji vjerujem u dobar nastup. Do kraja godine očekuju nas još dvije Premijer lige, u Salcburgu i Okinavi, na kojima ću nastojati da prikupim što više bodova, kako bi do kraja 2017. zauzeo što bolju poziciju na WKF listi”, kazao je Hodžić agenciji MINA.

Hodžić je osvajač bronzane medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Izmitu.

Bronzana sa šampionata Evrope u finskom Tampereu 2014. godine, Jelena Maksimović kazala je da i u Istanbulu očekuje dobar nastup i borbu za visok plasman.

“Očekujem dobar plasman. Cilj mi je da odradim dobro turnir i sakupim što više bodova za WKF rang listu. Trenutno zauzim 24. poziciju, a nadam se da ću nastupima u Istanbulu, Salcburgu i možda Okinavi, popraviti plasman i godinu završiti oko desetog mjesta”, kazala je Maksimović.

Ona je nastup u Lajpcigu završila u četvrtom kolu.

Sjutra je na program žrijeb takmičara, dok su u subotu na programu kate pojedinačno i eliminacione borbe do 50, 55 I 61 u ženskoj, odnosno 60, 67 i 75 kilograma.

U nedjelju, u prijepodnevnom programu, planirani su nastupi kata timova i eliminacione borbe do 68 i preko 68 u ženskoj, odnosno d0 84 I preko 84 kilograma.

Finalni program u svim kategorijama počeće u 14 sati.

Bonus video: