Suptilna analiza prostora duše

“Pokušala sam da odaberem tridesetak slika koje su dio mog dvogodišnjeg rada i nadam se da se publici dopao moj rad”, kazala je Rastoderova
0 komentar(a)
Izloba slika, Foto: Jadranka Ćetković
Izloba slika, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.09.2017. 07:46h

“Svaka od predstavljenih slika Alme Rastoder donosi priču, zabilježenu kao jedan trajan otisak zaustavljenog momenta i doživljaja života u likovnom potkazivanju”, kazao je direktor Centra za kulturu Abaz Dizdarević otvarajući preksinoć prvu samostalnu izložbu slika mlade slikarke Alme Rastoder u Bijelom Polju.

“Tehnika ovog slikara se može dovesti u vezu sa minijaturistima istoka i iluminatorima srednjeg vijeka. Alma se intezivno bavi istraživanjem svijeta oko sebe u kontekstu jedne suptilne analize unutrašnjih prostora ljudske duše i gestualnosti, a kroz likovni jezik, kojim se uspješno izražava, ona nam pokazuje kako se kroz lične doživljaje svijeta, najbolje može definisati i sam autor djela. Tragalački i pronciljivo posvećeno, kroz vrcavi lahor emotivnih stanja autorka nam govori o najintimnijem doživljaju okruženja ili teme koju aktivno istražuje”, kazao je Dizdarević.

“Pokušala sam da odaberem tridesetak slika koje su dio mog dvogodišnjeg rada i nadam se da se publici dopao moj rad”, kazala je Rastoderova.

Bonus video: