Snima se biografski film o Džordžu Majklu, igraće će ga najomraženiji lik iz "Bijelog lotosa"

"O da, volio bih to. On je ikona. On je pomalo Grk, ja sam pomalo Grk", poručio je glumac Teo Džejms

8056 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Nakon fantastičnih biografskih filmova "Rocketman", "Elvis" i "Bohemian Rhapsody" o ser Eltonu Džonu, Elvisu Prisliju i Frediju Merkjuriju, te izrazito neuspješnog pokušaja portretisanja lika i djela Dejvida Bouvija u filmu "Stardust", na red je stigao i film o Džordžu Majklu. Ulogu legendarnog muzičara trebao bi da preuzme po mnogima najzgodniji, ali i karakterno najodbojniji lik iz "Bijelog lotosa", Teo Džejms.

Teo Džejms u 'Bijelom lotosu'
Teo Džejms u "Bijelom lotosu"

Ovaj Britanac rođen u Oksfordu postao je planetarno popularan upravo zahvaljujući nevjerovatnom uspjehu spomenute HBO-ove serije, a oni koji su u snimanje filma najupućeniji kažu kako je glavni favorit za ulogu koja bi, odradi li je uspješno kao što su to učinili Tajron Egerton, Rami Malek i posebno Ostin Batler, lako mogla postati uloga njegove karijere.

Upravo je uspjeh filmova o Eltonu Džonu i Frediju Merkjuriju ohrabrio porodicu legende koja nas je napustila 2016. da daju svoj blagoslov za snimanje filma, a radnja bi trebalo da prati njegovu karijeru od grupe Wham pa sve do uspjeha kao solo izvođača s bezvremenskim hitovima poput "Careless Whisper", "Faith" i "Freedom".

Njegova zavisnost o drogama i brojni skandali, uključujući i onaj kada je uhapšen zbog seksa u javnom WC-u u Beverli Hilsu, navodno se neće zataškavati, a izvor je rekao da je scenario trenutno u završnoj fazi i da producenti traže glavnog glumca.

Džordž Majkl
foto: Profimedia

"Teovo ime svima je na usnama. On bi bio savršen za tu ulogu", komentarisao je.

Zanimljivo je i da je, baš poput Džordža Majkla, rođenog kao Georgios Panajotu, Džejms, čiji je pravo ime Teodor Taptiklis, grčkog porijekla. Njegov djed s očeve strane, Nikos, pobjegao je iz Atine 1941. nakon nacističke invazije.

Teo Džejms

Džejms je i sam potvrdio svoje zanimanje za ulogu prošle sedmice.

"O da, volio bih to. On je ikona. On je pomalo Grk, ja sam pomalo Grk", poručio je.

Kada bismo film mogli pogledati na velikom platnu zasad još nije poznato.

Bonus video: