Koljenšić odveden u VDT: Razgovara o priznanju krivice

Koljenšić je uhapšen prije 10 dana sa još dvije osobe kada je policija kod njih pronašla hekler i pištolj
77 pregleda 1 komentar(a)
Ratko Koljenšić, Foto: Vesko Belojević
Ratko Koljenšić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.09.2017. 09:47h

Nikšićanin Ratko Koljenšić, nešto posle 11 časova, priveden je Višem državnom tužiocu Željku Tomkoviću iz zatvora u Spužu.

Razlog njegovog dovođenja u VDT, prema nezvaničnim saznanjima, su razgovori o predlogu za sklapanje sporazuma o priznanju krivice koji je krajem jula predložio njegov advokat Boris Marinović.

Koljenšić je uhapšen prije 10 dana sa još dvije osobe kada je policija kod njih pronašla hekler i pištolj.

On je odlučio da prizna svoje učešće u organizaciji ubistva Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu.

Koljenšić je od početka negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, a da prizna krivicu, Koljenšić je odlučio iz straha za svoj i život svoje porodice i to samo dan prije nego što je policija, krajem jula, blizu njegove kuće uhapsila majku ubijenog Bojovića – Anđelku i njihovog rođaka Matiju Bojovića.

Ako dođe do potpisivanja ovog sporazuma, Kolljenšić je dužan da prizna sve ono što mu nadležni tužilac stavlja na teret. Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminlanu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mjesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. Nakon što su došli do saznanja da će mlađi Bojović 29.aprila 2013 godine proći ulicom Carice Milice, kako piše u aktu Tužilaštva, Koljenšić je Cvetanoviću desnom rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka metu. Ubrzo nakon toga Bojović je naišao a Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca.

Koliku robiju će Koljenšić dobiti za ovo priznanje, advokat nije mogao da precizira ali vjeruje da neće biti preko deset godina

Bonus video: