Pavlović: Marković da kaže može li stati na put ovom ludilu

Dražen Medojević, branilac Pavlovićeve, je upitao da li postoji neko ko može kontrolisati rad Specijalnog tužioca, ukazujući da je put kojim Crna Gora ide u suprotnosti sa praksom u ozbiljim demokratskim zemljama kojima teži
358 pregleda 37 komentar(a)
Iva Pavlović, Foto: Filip Roganović
Iva Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.09.2017. 17:58h

Hapšenje aktivista i ljudi bliskih Demokratskom frontu je progon Specijalnog državnog tužioca i vid represije koji Crnu Goru ne vodi u dobrom pravcu, kazala je poslanica DF-a Marina Jočić u večerašnjem obraćanju medijima ispred Tužilaštva.

"Smatramo je ovo neviđen pogrom u Crnoj Gori i ovoga nema nigdje u Evropi. Sa ovim se samo može takmičiti diktatura u Turskoj," kazala je Jočićeva večeras u Podgorici.

V.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, Luka Radunović sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića i Petar Drašković uhapšeni su zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koju je navodno formirao lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Kako je Jočićeva kazala, žene koje su se okupile ispred zgrade Tužilaštva šalju poruku da neće gledati kako se u Crnoj Gori djeca hapse i progone, i da žene nisu zaslužile da se tako ophodi prema njihovoj djeci.

Dražen Medojević, branilac Ive Pavlović je kazao da je hapšenje Pavlovićeve primjer surove prakse Specijalnog tužioca u kojem se osobe okrivljuju bez ikakvog osnova.

"Da li ima iko u ovoj zemlji da iskontroliše rad Specijalnog tužioca?" kazao je on, ukazujući da je put kojim Crna Gora ide "u suprotnosti sa praksom u ozbiljim demokratskim zemljama kojima težimo."

Kako je rekao, njegov utisak je da je Pavlovićeva uhapšena samo zato što je bila zaposlena u Pokretu za promjene i aktivno učestvovala u kampanji Demokratskog fronta.

"Svi građani gube opštu pravnu sigurnost i svi mogu biti izloženi ovim i sličnim progonima," zaključio je Medojević.

Iva Pavlović, koja se pridružila obraćanju medijima, kazala je da od aprila ove godine i zvanično nije članica Pokreta za promjene, ali da je ponosna što je bila dio stranke i DF-a.

"Ponosna sam što sam bila saborac časnim i poštenim ljudima koji su uložili trud i napor da se dogode neke promjene u zemlji. Ja sam se cijelog života borila za državu Crnu Goru i danas sam se osjetila poraženom kada su me kao kriminalca uveli kod tužiteljke," rekla je Pavlovićeva.

Kako je kazala, današnje hapšenje je samo potvrda specijalnog rata koji se vodi protiv DF-a, i ukazala da se Specijalni tužilac "prevario" ukoliko smatra da je ona ta koja će "potkazati svoje kolege".

"Ako već postoji neka vlast u ovoj državi koja ima legitimitet, zamolila bih premijera da pročita moj iskaz, kaže šta misli o njemu i kaže da li može stati na put ovom ludilu," zaključila je Pavlovićeva.

Koča Đurišić, predstavnih mladih DF-a smatra da "nema dileme da Specijalno tužilaštvo zloupotrebljava ovlašćenja i pokušava da slomi aktiviste da kažu nešto što nije tačno i pristanu na nešto u čemu nisu učestvovali".

"SDT vodi speijclini rat protiv Demokratskog fronta i u tome neće uspjeti. Svi oni koji vrše zloupotrebu svojih ovlašćenja i prava, i svi oni koji rade protiv Ustava će jednog dana odgovarati pred slobodnim institucijama ove zemlje," poručio je Đurišić

Marina Jočić je na kraju poručila da iz DF-a zahtijevaju da se svi uhapšeni još večeras puste na slobodu.

Bonus video: