PREDSTAVNICA U HAGU

Jelena Đaletić državni tužilac za vezu sa EUROJUST-om

Đaletić je imenovana na tu funkciju na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), na period od dvije godine
199 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Đaletić, Foto: Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore
Jelena Đaletić, Foto: Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore
Ažurirano: 19.09.2017. 15:12h

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Jelena Đaletić, imenovana je za državnog tužioca za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu.

Đaletić je imenovana na tu funkciju na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), na period od dvije godine.

Kako se navodi u saopštenju VDT, imenovanje državnog tužioca za vezu predviđeno je Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a.

EUROJUST je osnovan kao tijelo Evropske unije sa ciljem da podstakne i poboljša koordinaciju i saradnju između nadležnih pravosudnih organa država članica.

„Uloga državnog tužioca za vezu veoma je značajna, jer će svojim aktivnostima doprinijeti efikasnoj međunarodnoj saradnji koja podrazumjeva uspostavljanje kontakata i koordinaciju aktivnosti u konkretnim predmetima sa inostranim elementom“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, imenovanje državnog tužioca za vezu doprinijeće blagovremenom i efikasnom postupanju državnih tužilaca u predmetima međunarodne pravne pomoći, čime će se pokazati da je Državno tužilaštvo Crne Gore na međunarodnom nivou respektabilan partner za borbu protiv kriminala.

Iz VDT-a su rekli da je Đaletić za mjesto državnog tužioca za vezu sa EUROJUST-om Đaletić preporučilo dugogodišnje radno iskustvo u Ministarsvu pravde i pravosuđu, kao i činjenica da u Višem državnom tužulaštvu u Podgorici obavlja poslove međunarodne saradnje i međunarodne pravne pomoći. 

Preporučujemo za Vas