Uhapšeni Radunović i Drašković, Pavlović puštena da se brani sa slobode

Lisice na ruke stavljene su im po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, koja ih sumnjiči da su po nalogu Medojevića i biznismena Momira Nikolića prali nezakonito stečen novac
217 pregleda 0 komentar(a)
Iva Pavlović, Foto: Pokret za promjene
Iva Pavlović, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 19.09.2017. 20:23h

V.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, Luka Radunović sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića i Petar Drašković uhapšeni su zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koju je navodno formirao lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Pavlović je puštena da se brani sa slobode.

Lisice na ruke stavljene su im po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, koja ih sumnjiči da su po nalogu Medojevića i biznismena Momira Nikolića prali nezakonito stečen novac.

"U toku istrage koju Specijalno državno tužilaštvo vodi protiv okrivljenog M.N i drugih zbog krivičnih djela - stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su M.N i N.M organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i DF-a, u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti. Tim novcem su se vršilla plaćanja aktivista DF-a i angažovali pripadnici DF-a i sa njima bliska lica koja su vršila uplate tog novca u vidu donacija u filijalama poslovnih banaka u CG, zatim su se za potrebe aktivnosti navedenih političkih subjekata, bez odobrenja bavila bankarskom djelatnošću - konverzijom novca, zamjenom valute USD za EUR radi njihovog stavljanja u legalne tokove," stoji u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Tim novcem, navode, plaćane su osobe koje su obavljale poslove marketinga za kampanje DF-a, zatim plaćanja zakupa objekata koji su bili korišćeni za potrebe kampanje, kao i opreme koja je korišćena za kampanju DF-a .

"Iz do sada prikupljenih dokaza, proizilazi osnovana sumnja da su i I.P, P.D, L.R, kao članovi pomenute kriminalne organizacije preuzimali novac u valuti USD od člana kriminalne organizacije, koji potiče od kriminalne djelatnosti i u više navrata vršili konverziju novca u poslovnim bankama na teritoriji Crne Gore stavljajući ga na taj način u legalne tokove," kazali su iz Specijalnog tužilaštva.

Početkom septembra po nalogu Vukčević u istoj istrazi uhapšene su četiri osobe.

Zbog sumnje da su članovi te organizovane kriminalne grupe, pripadnici Specijalnog policijskog tima uhapsili su Podgoričane Dejana i Violetu Bušković, Miloša Gvozdenovića, Željka Pejovića.

Svih petoro osumnjičenih negirali su krivicu, objašnjavajući da nemaju veze sa liderom Pokreta za promjene i Nikolićem.

Vukčević i njih, kao i ranije uhapšene Gordana Konatara, Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i još neidentifikovane osobe, sumnjiči da su prali novac po nalogu šefa PzP-a i Nikolića.

Bonus video: