Boje jutra: 26 godina kasnije - živimo li u ekološkoj državi?

Pitali smo stručnjake kako da pravilno spremite i čuvate zimnicu, te koja je kombinacija voća i povrća najbolje rješenje za jačanje imuniteta. Uz Boje jutra pratite i aktuelnosti i zanimljivosti iz zemlje i svijeta. Budimo vas u 6.30h.
141 pregleda 1 komentar(a)
Prirodne ljepote Crne Gore, Foto: Scena
Prirodne ljepote Crne Gore, Foto: Scena
Ažurirano: 20.09.2017. 05:20h

U srijedu 20. septembra Crna Gora obilježava 26 godina od proglašenja ekološkom državom. Da li su protekle 26 godine dokaz da Crna Gora dosljedno slijedi svoje ustavno opredjeljenje kao ekološka država, koji su događaji obilježili ovu godišnjicu u Bojama jutra u srijedu 20. septembra razgovaramo sa direktorom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Nikolom Medenicom, direktoricom NVO “Green Home” Natašom Kovaćević i Aleksandrom Perovićem iz “Ozona”. Pitali smo i stanovnike Glavnog grada da li žive u ekološkoj državi.

Provjeravamo gdje su najveće gužve u saobraćaju na ulicama Podgorice. Ekipa Boja jutra obilazi grad sa taksistima.

Izdvajamo priču o podgoričkom srednjoškolcu Bojanu Joksimoviću koji će uporedo pohađati treći razred Hemijske škole i obavljati praksu kod poslodavaca.

Da li je zaboravnost uvijek znak Alchajmerove bolesti, sa čim se sve suočavaju oboljeli, te može li se ova bolest spriječiti razgovaramo sa neurološkinjom Zilhom Idrizović.

Pitali smo stručnjake kako da pravilno spremite i čuvate zimnicu, te koja je kombinacija voća i povrća najbolje rješenje za jačanje imuniteta.

Pogledajte šta će obilježiti ovogodišnji INFOFEST- 24. Festival informatičkih dostignuća.

Dnevne aktulenosti komentariše Igor Milošević, iz ADP-a "Zid". Sportski osvrt je pripremio Aleksandar Vučković, urednik sportske redakcije ND "Vijesti".

Uz Boje jutra pratite i aktuelnosti i zanimljivosti iz zemlje i svijeta. Budimo vas u 6.30h.

Bonus video: