Loša tajlandska "trava”, "prikolica" i tablete od 75 centi

U postupku koji se protiv Martinovića i ostalih optuženih vodi pred sutkinjom Vesnom Pean, pročitane su i sms poruke koje su optuženi razmjenjivali
267 pregleda 2 komentar(a)
Duško Martinović, Foto: Savo Prelević
Duško Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.09.2017. 06:08h

Optuženi za međunarodni šverc droge razmjenjivali su sms poruke o cijeni i kvalitetu “trave”, cijeni tableta, odloženom plaćanju i “prikolici”...

To proizilazi iz mjera tajnog nadzora pribavljenih dok su crnogorski i hrvatski istražitelji pratili kriminalnu grupu na čijem čelu je navodno Duško Martinović, a koji su preslušani juče u sudnici podgoričkog Višeg suda.

U postupku koji se protiv Martinovića i ostalih optuženih vodi pred sutkinjom Vesnom Pean, pročitane su i sms poruke koje su optuženi razmjenjivali.

“Za tablete je rekao da neće ništa da se ugradi. Koštaju 75 centi, ali moraš uzeti 5.000. Molim te neka bude jasno, da posle ne bude nekih problema”, jedna je od poruka pročitanih u sudnici.

U drugoj, jedan od optuženih, sa crnogorskog broja, javlja nekome da su “tablete ekstra” i da je to provjereno, a razmjenjuju i poruke da im je “prikolica jako važna”.

“Trava je loša, neka tajlandska, ali mogu da završim ono pola gore što si me pitao i tablete. Da li je to interesantno?”, poruka je poslata u aprilu 2015. sa crnogorskog na hrvatski broj.

Mjesec kasnije, 17. maja snimljen je razgovor u kom pričaju da je “trava dobra” i da “košta 400”.

“Tablete su 90 ili 96 centi, a za ovo najskuplje bilo bi pola 15 ili malo više”.

U sudnici je preslušan razgovor Martinovića sa Namikom Selmanovićem:

“Imaš li ti para da platiš ovu vodu koju si popio”, pita Martinović Selmanovića, a nakon što mu on odgovara da ima, Podgoričanin mu objašnjava gdje da dođe.

Martinović je objasnio sa kim razgovara u većini preslušanih razgovora, ali i tvrdio da su se ponekad na njegov broj slučajno javljale osobe iz njegovog društva.

“Branki (Stanišić) je stavljeno na teret nešto što nije uradila. Sjedjela je do mene i dao sam joj telefon da se javi. Umjesto nje to je mogao biti i bilo ko - njena ili moja djeca. Identična situacija kao i u ovom razgovoru za koji ne mogu da se sjetim kome sam dao telefon”, kazao je Martinović nakon što je preslušan jedan od razgovora koji su snimili Hrvati.

Okrivljeni Duško Martinović je ranije prihvatio krivicu, tvrdeći da je on jedini krivac te da ne postoji postoji nikakva kriminalna organizacija, na čijem je on čelu. J. J.

Bonus video: