Konatara kolega spojio sa Šoškićem

Aleksandar Konatar i Marko Šoškić osumnjičeni su za ubistvo Gordane Dašić 31. maja i mučenje njenog supruga Vuka
182 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.09.2017. 20:15h

Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35) ispričao je juče u Tužilaštvu da ga je Plavljanin B.B. povezao sa njegovim sugrađaninom Markom Šoškićem (24), prije nego su skupa pošli da opljačkaju supružnike Gordanu i Vuka Dašića, kazao je “Vijestima” izvor iz istrage.

Konatar i Šoškić osumnjičeni su za ubistvo Gordane Dašić 31. maja i mučenje njenog supruga. Plavljanina Nikolu Kneževića sumnjiče da im je pomagao nakon ubistva. Tužilaštvo i policija istražuju da li su B. B. i izvjesni David, srpski državljanin, podstrekavali Konatara i Šoškića da opljačkaju i ubiju Gordanu Dašić i muče njenog supruga.

Konatar je po nalogu tužiteljke Milice Rmandić sproveden iz spuškog Istražnog zatvora u bjelopoljsko Više tužilaštvo.

Tužilaštvo i policija tragaju za podstrekačima i pomagačima osumnjičenih za ubistvo starice

Prema saznanjima “Vijesti” on je tužiteljki rekao da je radio sa B.B. koji živi u Baru i da su se jedan drugom povjeravali o teškoj finansijskoj situaciji. Navodno, objasnio je i da ga je taj muškarac povezao sa Šoškićem, te da su pričali o mogućim krađama, ali ne konkretno i o Dašićima.

Pred tužiteljkom je tvrdio da nema ništa sa ubistvom starice, ni mučenjem njenog supruga i da je novac sve što je tražio u njihovoj kući u plavskom selu Brezojevice.

Njegov branilac, advokat Damir Dado Lekić saopštio je “Vijestima” da je tužiteljka naložila dopunsko saslušanje Konatara, kako bi se eventualno otkrilo da li je osim njega Šoškica 31. maja još neko bio u kući Dašića.

“I kako bi se eventualno saznalo i to da li je još neko lice, na bilo koji način učestvovalo u tom zločinu, na primjer putem pomaganja ili podstrekivanja. Konatar je u cjelosti ponovio svoju raniju izjavu, i u dijelu svojih saznanja odgovorio na svako pitanje tužiteljke i moja”, kazao je Lekić.

Dodao je da je njegov branjenik u cjelosti negirao izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju:

“Nije sporio da je te večeri došao u kuću Dašića sa namjerom da protivpravno oduzima i prisvaja tuđu imovinu. Do detalja je bio precizan i potpuno dosljedan svom ranijem iskazu. Odgovarajući na pitanja tužiteljke, u potpunosti je prenio sva svoja neposredna i posredna saznanja u vezi predmetnog događaja i svih aktera istog. Posebno je objasnio uloge i namjere svih učesnika”, kazao je advokat.

Konatar je ranije “Vijestima” posao pismo u kom priznaje da je 31. maja otišao u kuću Plavljana da ih opljačka, ali tvrdi da nema veze sa ubistvom starice i mučenjem njenog supruga.

On i Šoškić osumnjičeni su da su posljednjeg dana maja, tri sata poslije ponoći, provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga teško povrijedili.

U pismu “Vijestima” Konatar je tada napisao da je vidio Gordanu prekrivenu pokrivačem, ali da mu je Šoškić rekao da je pokrio jer se onesvijestila.

Prema spisima iz istrage, Konatar i Šoškić staricu su ubili zbog 600 eura i puške.

Bonus video: