Još niko nije uhapšen zbog ubistva Lenca

Lenac i još jedan muškarac trenirali su na pomoćnom stadionu FK Bokelja, kada je Kotoraninu ispaljen hitac u glavu. Iz vrha Uprave policije rečeno da nijedan od njih nema kriminalni dosije
279 pregleda 0 komentar(a)
Goran Lenac, Foto: Savo Prelević
Goran Lenac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2017. 11:17h

Ubistvo fudbalera Gorana Lenca nije nastavak obračuna kriminalnih klanova, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz Uprave policije.

Lenac i još jedan muškarac trenirali su na pomoćnom stadionu FK Bokelja, kada je Kotoraninu ispaljen hitac u glavu. Iz vrha Uprave policije rečeno da nijedan od njih nema kriminalni dosije.

"Vijestima" je iz Tužilaštva nezvanično saopšteno da nijedna osoba nije uhapšena povodom ubistva.

„Skoro danonoćno se obavljaju informativni razgovori sa osobama koje važe za bezbjednosno interesantna lica, ali niko od njih za sada nije zadržan", pojašnjava sagovornik "Vijesti".

Inspektori kotorske policije do sinoć su saslušali više bezbjednosno interesantnih osoba iz tog grada. Prema saznanjima “Vijesti” policija je razgovarala i sa prijateljima fudbalera, pokušavajući da sazna da li je Kotoranin imao neraščišćenih računa.

Tridesetdvogodišnjak je preminuo preksinoć, pola sata prije ponoći, u risanskoj bolnici. Par sati prije toga, oko 19.30 ranjen je.

Dok je trčao na stadionu prišao mu je krupniji, crnokosi muškarac i ispalio hitac u glavu nekadašnjeg golmana Bokelja.

Zbog ubistva Lenca juče su se oglasili iz kotorske URA, poručujući da je “dok premijer (Duško) Marković tvrdi ovih dana da su 'mir i bezbjednost u Crnoj Gori povoljni' u Kotoru izgubljen još jedan mladi život, iz zasjede pucnjem u glavu”.

Oni su pozvali nadležne da saopšte što je preduzeto da se smanji broj ubistava u Crnoj Gori: “Koliko je počinioca uhvaćeno, procesuirano i osuđeno u posljednje dvije godine, sa posebnim osvrtom na Kotor”.

Dodali su da u ime građana Kotora traže “mir i bezbjednost koji nam je godinama unazad oduzet od pojedinih struktura vlasti koji su svojim ‘činjenjem’ i ‘nečinjenjem’ upravo i stvorili ovakav sistem koji pogoduje kriminalcima i gdje ljudski život ne predstavlja ama baš nikakvu vrijednost”.

Iz kabineta premijera Duška Markovića u subotu je saopšteno da je stanje mira i bezbjednosti u Crnoj Gori povoljno. Lenac je upucan u subotu veče. Marković je i ranije ocjenjivao da je bezbjednosno stanje u državi dobro, poručujući da nije ubijen nijedan pošteni građanin.

"Bez mrlje u karijeri"

"Goran Lenac je bio uzoran član Fudbalskog kluba Bokelj. Nije imao nijednu mrlju u fudbalskoj karijeri. Ranije je bio golman Bokelja, a nakon toga trener golmana mlađih selekcija - pionira i pjetlića, kazao je za “Vijesti” Draško Braunović, sportski direktor tog kluba

Nuhodžiću Crna Gora bezbjedna Stojanović ćuti o odgovornosti

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je juče za RTCG da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori povoljna, ali i najavio da će se sa kriminalcima obračunavati “ako treba i sa novom kadrovskom energijom”.

Kazao je da razumije uznemirenost građana povodom pojedinačnih slučajeva teških ubistava, jer su u pitanju ljudski životi.

“Ovom prilikom ih uvjeravam da je bezbjednosna situacija u našoj zemlji povoljna, iako je ovakvi slučajevi s vremena na vrijeme narušavaju”.

Direktor policije Slavko Stojanović nije odgovorio “Vijestima” da li se osjeća odgovornim zbog nemoći policije da stane na put učestalim ubistvima u Crnoj Gori.

Stojanović nije odgovorio ni da li će eventualno podnijeti ostavku zbog toga, ili smijeniti svog pomoćnika za Sektor kriminalističke policije Enisa Bakovića.

Lenac, koji prema pouzdanim saznanjima iz policije nema kriminalni dosije, ubijen je nepunih deset dana nakon što je u Podgorici likvidiran Ivan Nedović.

Ni Nedović nije imao kriminalni dosije. Izrešetan je sa deset metaka u kafiću svog oca, a iz policije nezvanično tvrde da vjeruje da je slučajna žrtva napada na svog sugrađanina i poznanika Milića Minju Šaković, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Bonus video: