Nuhodžić: Bezbjednosna situacija je povoljna, razumijem uznemirenost građana

"Operativni tim će intenzivno raditi posebno na teritoriji Boke, jer se pokazalo da su raspoloživi kadrovski kapaciteti nedovoljni i nijesu odgovorili zadataku", pojasnio je Nuhodžić
22 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2017. 18:18h

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je povoljna, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, navodeći da neće dozvoliti nijednom kriminalcu da bude iznad zakona.

On je rekao da razumije uznemirenost građana povodom pojedinačnih slučajeva teških ubistava, jer su pitanju ljudski životi.

"Ovo prilikom ih uvjeravam da je bezbjednosna situacija u našoj zemlji povoljna, iako je ovakvi slučajevi s vremena na vrijeme narušavaju", rekao je Nuhodžić TVCG.

On je kazao da su već preduzeli aktivnosti koje su dale rezultate u obračunima sa teškim kriminalnom.

Kako je saopštio, na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem na kojem je razmatrana bezbjednosna situacija u Crnoj Gori dogovoreno je formiranje opretivnog tima od predstavnika Uprave policije i Agancije za nacionalnu bezbjednost.

"Operativni tim će intenzivno raditi posebno na teritoriji Boke, jer se pokazalo da su raspoloživi kadrovski kapaciteti nedovoljni i nijesu odgovorili zadataku", pojasnio je Nuhodžić.

On je naglasio da neće dozvoliti nijednom krimilacu da bude iznad zakona, "makar to značilo da sve sektore i linije rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije stavimo u službu obračuna s kriminalom". "Ako bude potrebno i to ćemo uraditi. Ako treba i sa novom kadrovskom energijom“, zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: