Knežević: Romina Vlahović prepakovala optužbe kao pomade

“Uopšte ne skrivajući gotovo histeričnu potrebu da nas predstavi kao organizovanu kriminalnu grupu, koja je dugo planirala ovaj gnusni zločin koji je uznemirio spokoj i haromoniju poslanika DPS-a", kazao je Knežević
263 pregleda 21 komentar(a)
DF protest, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
DF protest, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.09.2017. 13:47h

Optužni predlog protiv poslanika Demokratskog fronta falsifikovan je i konstruisan, ocijenio je jedan od okrivljenih za nasilničko ponašanje u Skupštini Milan Knežević.

Knežević, Milutin Đukanović, Marina Jočić i bivši potpredsjednik parlamenta iz PzP-a optuženi su za nasilničko ponašanje u holu Skupštine 15. februara.

U optužnom predlogu tužiteljke Romine Vlahović ne pominje se šamar koji je od Jočićeve navodno dobila poslanica DPS-a Marta Šćepanović, već se navodi da je poslanica DF-a grubo vrijeđala Aleksandru Vuković (DPS).

“Nakon što je uhvaćena u prepakivanju pomada, nažalost tužilac, Romina Vlahović je uhvaćena i u prepakivanju optužnog predloga protiv poslanika DF-a. Opis djela koji nam se stavlja na teret, osim sto je u potpunosti falsifikatorski i konstruisan, predstavlja javno zastiđe, zbog kojeg bi, da je ovo pravna država, trebalo da reaguje Tužilački savjet ili vrhovni državni tužilac”, ocijenio je juče Knežević.

Jedan od lidera DF-a dodao je da je umjesto toga tužiteljka sebi dala na maštu da “opiše 'krivično djelo' koje smo počinili u holu Skupštine”.

“Uopšte ne skrivajući gotovo histeričnu potrebu da nas predstavi kao organizovanu kriminalnu grupu, koja je dugo planirala ovaj gnusni zločin koji je uznemirio spokoj i haromoniju poslanika DPS-a. Tako sam, nakon što su od državnog udara ostali samo dugmići, ponovo od strane tužilaštva određen za organizatora i inspiratora 'napada' na poslanike DPS-a, kako bi me makar u jednom od tri procesa koji se vode protiv mene, najzad osudili iz punih usta”, kazao je “Vijestima”.

Knežević smatra da je poslanike DPS-a, koji su glasali da mu se ukine imunitet,u tom trenutku nazvao najpogodnijim imenima. “I uopšte se ne kajem zbog toga. Naprotiv, ponosan sam jer sam falsifikatore nazvao 'ološem'. Zato je jeftin pokušaj da se predstavi kako sam jednog poslanika mafije vrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio da ću mu slomiti i drugu nogu. Naprotiv, samo sam izrazio uvjerenje da će zbog svega što je uradio u protivzakonitom skidanju mog imuniteta 'krivati i na drugu' nogu, jer će ga Bog sigurno kazniti zbog njegovih nepočinstava, ako već dosad nije. Nikad nisam, niti bih, uvrijedio časni albanski narod u Crnoj Gori. Osim toga, čestitke koje sam dobio od njih jer sam poslanika mafije nazvao pravim imenom predstavljaju ne samo dokaz, već i ličnu satisfakciju za mene. Pošto ne očekujem da će se VDT oglasiti povodom najnovijeg prepakivanja optužnog predloga od Romine Vlahović - Pomade, sa nestrpljenjem očekujem novi proces protiv mene, kako bih demontirao ovaj tužilačko-politički splin u koji je potonula Crna Gora”, kazao je Knežević.

Vlahovićeva tereti tog poslanika i troje njegovih kolega iz DF-a da su, nakon što je parlament donio odluku o ukidanju imuniteta Kneževiću i Andriji Mandiću, ušli u hol Skupštine i grubo vrijeđali poslanike Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića, Miodraga Vukovića i Ljuiđa Škrelju. Ranije je navedeno da su oni vrijeđali poslanicu Šćepanović i njene partijske kolege Vukovića, Radunovića i Škrelju.

U optužnom predlogu ne navodi se da je poslanica DF-a ošamarila Šćepanovićevu, iako je ona ranije tvrdila da je Jočić “prvo pitala ko je, a potom osula paljubu po njoj”.

Tužiteljka Vlahović ranije je terećena da je u januaru 2013. u “Kozmetiks marketu” ukrala dva proizvoda, tako što je te skupe kreme stavljala u kutije jeftinih, koje je zatim tako plaćala na kasi. Prvostepenom presudom proglašena je krivom, ali je Viši sud oborio presudu i predmet vratio na ponovno suđenje, koje je obustavljeno jer je u međuvremenu došlo do izmjene zakona, kojim je propisano da se gonjenje za krađe čija je vrijednost manja od 150 eura preduzima po privatnoj tužbi.

Vlahovićevoj je država isplatila nešto manje od 21.000 eura za neisplaćene zarade u periodu od februara 2013. do avgusta 2014. godine, kada je bila optužena za krađu pomada.

Bonus video: