Golovkin odbranio titulu nakon spektakularne borbe sa Alvaresom

Jedan sudija bodovao je borbu 114-114, drugi 115-113 za Golovkina. Kada su pročitani rezultati sutkinje Adelejd Bird - 118-110 za Alvaresa - dvoranom su se prolomile salve zvižduka
2 komentar(a)
Alvares Golovkin, Foto: Reuters
Alvares Golovkin, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 06:07h

Duel dva bokserska šampiona i velika borca završen je bez pobjednika - Genadij Golovkin i Saul Alvares priredili su noć za uživanje, 12 rundi razmjenjivali žestoke udarce, a sudije odlučile da nijedan od njih dvojice nije zaslužio da trijumfuje.

Golovkin je, po nepodijeljenom mišljenju svjetske javnosti, bio bolji, i to ne samo za nijansu, ali je i ovako odbranio titulu neprikosnovenog šampiona svijeta u srednjoj kategoriji.

Jedan sudija bodovao je borbu 114-114, drugi 115-113 za Golovkina. Kada su pročitani rezultati sutkinje Adelejd Bird - 118-110 za Alvaresa - dvoranom su se prolomile salve zvižduka.

Njeno bodovanje izazvalo je žestoke reakcije bokserske javnosti, koja ga je okarakterisala kao "kontroverzno" i "sramno".

Golovkin je, opšti je utisak, pokazao više. Bio je pokretljiviji, precizniji, zadao je više udaraca, od kojih bi većina rivala završila na podu ili bar u nokdaunu. Ne i Alvares, neustrašivi Meksikanac.

Posljednje runde pretvorile su se u uličnu tuču, u kojoj su oba borca pokušavala da jednim udarcem završe meč...

"Sudije su večeras odlučile tako. Ne ulazim da li je ispravno. Ja sam moj posao obavio. Pojasevi su kod mene, ja sam šampion", rekao je Golovkin, nakon prvog remija u karijeri.

Prethodnih 37 mečeva Kazahstanac je dobio, a od toga je 33 puta slavio nokautom.

"Mislim da sam bio bolji u sedam-osam rundi. Tražim li revanš? Naravno", kazao je Alvares, koji je u karijeri ostvario 49 pobjeda, doživio jedan poraz, a ovo mu je drugi remi

Bonus video: