Crnogorski Vukovi savladali Partizan i osvojili drugo mjesto

130 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski vukovi - Partizan, ragbi, Foto: Goran Kapor
Crnogorski vukovi - Partizan, ragbi, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 16.09.2017. 17:37h

Crnogorski Ragbi klub Vukovi pobjedio je danas u Nikšiću beogradski Partizan rezultatom 33:20 u posljednjem kolu regionalne Super lige Srbije i Crne Gore i time zauzeo drugo mjesto u tom takmičenju.

Trener Vukova Danilo Ćeranić kazao je da je zadovoljan igrom svog tima.

"Uspjeli smo da na terenu uradimo ono što smo dogovorili i da nadigramo raspoloženog protivnika koji ima tradiciju od 60 godina dok se ragbi u Crnoj Gori igra tek šest godina. Ne želim da komentarišem sudijske odluke, bitno je da smo pobjedili", kazao je Ćeranić.

Utakmica je bila puna preokreta i neizvjesna do samog kraja. U dobrom ragbiju uživalo je oko 150 gledalaca na stadionu FK Čelik.

Već u 5. minutu utakmice esej za Vukove postiže Aleksandar Roganović (5:0), a uz precizan šut iz pretvaranja Srđan Popović domaćinu donosi još dva poena.

Gosti sa esejom i pretvaranjem dolaze do izjednačenja u devetoj minuti.

Igrači Partizana u drugom djelu poluvremena dolaze do veće inicijative na terenu i sa dva precizna šuta iz kazne u 26. i 33. minuti dolaze do vođstva od 13:7, sa kojim se otišlo i na pauzu.

U drugom poluvremenu vodila se žestoka borba za svaki metar terena. Domaćini esejom Marka Andrića u 44. minutu i uz pretvaranje Popovića dolaze do novog vođstva od 14:13.

Vukovima je za osvajanjem drugog mjesta na prvenstvu bila potrebna pobjeda od četiri postignuta eseja i više od sedam razlike, zbog čega nastavljaju pritisak na gostujući tim.

Treći esej u 57. minutu za domaćina postiže kapiten Boris Mijušković (19:13). Borba ne terenu tada dostiže vrhunac. Nekoliko spornih sudskih odluka na štetu domaćina, povećalo je nervozu među igračima Vukova koji u žaru borbe prave i greške pa žuti karon (10 minuta van igre) prvo dobija Marko Andrić u 60. minutu a zatim i Mirko Garčević u 62.

Prednost od dva igrača na terenu koristi Partizan koji u 64 minutu postiže esej i pretvaranje, čime ponovo dolazi u vođstvo od 19:20.

Nakon povratka Andrića i Garčevića, Vukovi nastavljaju pritisak i postižu esej ali ga sudija poništava.

Međutim, Vukovi nijesu prestajali sa napadima na goste čija odbrana popušta u 74 minuti kada esej postiže Nikola Jovanović. Popović je iz pretvaranja ponovo bio precizan za vođstvo od 26:20. Za pobjedu sa potrebnim bodovima razlike pobrinuo se Marko Andrić koji svoj drugi esej postiže u 78. minutu. Popović je pogodio i četvrto pretvaranje za konačnih 33:20.

Crnogorske igrače u ponedjeljak očekuje revijalna utakmica sa ekipom Britanske mornarice u Baru, a zatim u oktobru i prijateljska utakmica sa Čelikom iz Zenice.

Start domaćeg prvenstva biće početkom naredne godine, a kod svih klubova Arsenala, Podgorice, Nikšića, Cetinja i Mornara u toku je upis novih članova svih uzrasta.

Bonus video: