Liga vjerovatno bez Budvana, od ove sezone pionirsko takmičenje

Nema još zvanične potvrde, ali su od petka krenule prijave za domaća takmičenja, i, nezvanično, niko ne očekuje da u Prvoj muškoj ligi (druga i ne postoji) prijavi više od pet klubova, odnosno oni koji su igrali prošle sezone, mimo Budvanske rivijere
98 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak klubova, OSCG, Foto: OSCG
Sastanak klubova, OSCG, Foto: OSCG
Ažurirano: 16.09.2017. 17:17h

Ako se ne pojavi neki bogati dobrotvor, ljubitelj odbojke prevashodno, i pokrije nagomilane dugove Budvanske rivijere (više stotina hiljada eura), ili ako se, pak, ubrzo ne dogodi nastavak više puta odlagane opštinske skupštine, na kojoj treba da se osnuje novi gradski klub, Budve iduće sezone, najvjerovatnije, neće biti na domaćoj odbojkaškoj sceni.

Nema još zvanične potvrde, ali su od petka krenule prijave za domaća takmičenja, i, nezvanično, niko ne očekuje da u Prvoj muškoj ligi (druga i ne postoji) prijavi više od pet klubova, odnosno oni koji su igrali prošle sezone, mimo Budvanske rivijere - šampion Jedinstvo Bemax, Budućnost Capital Plaza, Bar volej, te nikšićki klubovi Volej star i Sutjeska. Zvanična potvrda će stići tek kad prođe rok za prijave za sezonu koja startuje 22. oktobra, kako je odlučeno na sastanku klubova u petak, u prostorijama OSCG.

Vjerovatno gašenje kluba iz grada sa najviše odbojkaških trofeja u istoriji crnogorske odbojke, iz grada u koji je 2001. godine stigla i prva titula za našu odbojku, tada u SR Jugoslaviji, predstavljalo bi veliki udarac ne samo za mušku crnogorsku odbojku i Odbojkaški savez Crne Gore, već i crnogorski sport.

I nije problem ako ne bude kluba koji je posljednjih godina, pogrešnom politikom i serijom loših poteza (između ostalog, dovođenje igrača sa strane, bez ulaganja u sopstveni podmladak), sam sebe doveo u ovakvu poziciju. Mnogo je veći problem da Budva nema nikakvog predstavnika u muškoj odbojci, prvi put od osnivanja kluba pod imenom Avala, 1978. godine...

A o stanju u muškoj odbojci govori i podatak da su na sastanku muških klubova, zainteresovanih za takmičenje u Prvoj ligi, prisutna bila samo dvojica predstavnika klubova, Jedinstva (Slobodan Šebek) i Budućnosti Capital Plaze (Zoran Vukčević). Bili su i predstavnici budvanskog Mediterana (Predrag Ćorluka i Marko Bagarić), koji će se, međutim, samo takmičiti u pionirskim ligama.

Pionirske lige su i novitet za sljedeću sezonu, u obje konkurencije, a startovaće u novembru. Kako je saopšteno iz OSCG, planirano je da se igraju turniri jednom mjesečno u Podgorici, te da na kraju finalni turnir igraju četiri najbolje ekipe.

Prva ženska liga, otprilike, će biti na prošlogodišnjem nivou brojnosti (10 klubova), a startovaće 15. oktobra. Druga liga za odbojkašice treba da krene 28. oktobra.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Morače (Marko Radusinović), Gimnazijalca (Božidar Barbić), Budućnost Bemaxa (Avdulah Radončić), Ivangrada 2011 (Milovan Vešović), Nikšića (Zoran Bojić i Nebojša Vulanović), Mrkojevića (Elvir Bajramović), Gorštaka (Ivica Šćekić), Mladosti (Vuk Krgović), Rudara (Rajko Džogaz) i Luke Bar (Vladimir Milačić).

Kako je najavljeno. “Jugopetrol EKO mini odbojka”, projekat OSCG uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol, za djecu uzrasta od 9 do 12 godina, se takođe nastavlja od 22. oktobra, za kada je planiran početak nove sezone.

Sastancima sa klubovima su ispred OSCG prisustvovali predsjednik Cvetko Pajković, generalni sekretar Ivan Bošković i komesar takmičenja Miloš Jovanović.

Bonus video: